Ankara'da, temeli kayan apartman nedeniyle 21 bina tahliye edildi
DHA

Ankara'nın Çankaya ilçesi Mektep Sokak'ta, başlanan inşaat çalışması sırasında temel kazısının bitişiğinde bulunan Altay Sokak'taki 8 katlı Bahar Apartmanı'nın temelinde kayma meydana geldi.

Binanın temelinde boşluk oluşmasıyla çökme tehlikesi meydana geldi.

Bina sakinleri, gelen çatırtı sesleriyle panik yaşadı. İhbar üzerine polis, itfaiye, AFAD, UMKE ve belediye ekipleri bölgeye sevk edildi.

Çankaya'da temeli kayan bina nedeniyle 21 bina boşaltıldı VİDEO

21 BİNA TAHLİYE EDİLDİ

Polis ekipleri, yıkılma tehlikesine karşı çevrede geniş güvenlik önlemi alarak, çökme tehlikesi bulunan 8 katlı bina ve Altay Sokak ile Mektep Sokak'ta bulunan 21 binayı tahliye ederken binanın istinat duvarı da çöktü.

Evlerinden tahliye edilip, konaklayacak yer bulunmayan bazı vatandaşlar, Ankara Valiliği ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin misafirhanelerine yönlendirildi.

Mahalle sakinlerinden Arif Demir, büyük iş makineleriyle hafriyat alınması sonucu, Bahar Apartmanı'nın temelinde kayma olduğunu ve binanın uçuruma doğru kaymaya başladığını söyledi.

Ankara'da, temeli kayan apartman nedeniyle 15 bina tahliye edildi -1

BAKAN SOYLU İNCELEME YAPTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Vali Vasip Şahin ile beraber bölgeye gelerek incelemelerse bulundu.

Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u da telefonla arayarak olayla ilgili kısa bir görüşme gerçekleştirirken inşaatın müteahhidi ile kepçe operatörünün gözaltına alındığı öğrenildi.

Ankara'da boşaltılan binanın istinat duvarı çöktü VİDEO

"ASFALTTA AÇILMA OLDU"

Tahliye edilen binalardan birinde yaşayan Rıza Odabaşı ise "Binanın temelinde alttaki inşaat nedeniyle kazı yapıldı. Bir arkadaşım bize binanın bulunduğu sokakta asfaltta açılma olduğunu söyledi" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, kayma olan bina sakinleri, inşaat çalışması başladığında müteahhit ile görüştüklerini, müteahhidin, 'Kendi arsam istediğim gibi kazımı yaparım' ifadesini kullandığını iddia etti.

Ankara'da, temeli kayan apartman nedeniyle 15 bina tahliye edildi -2

Ankara'da, temeli kayan apartman nedeniyle 15 bina tahliye edildi -3

Ankara'da, temeli kayan apartman nedeniyle 15 bina tahliye edildi -4

Ankara'da, temeli kayan apartman nedeniyle 15 bina tahliye edildi -5

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)