Samsun'da ambulans helikopterin tarlaya inişine izin vermediler
DHA

Samsun'da pes dedirten bir olay kayıtlara geçti.

Vezirköprü ilçesinde ambulans helikopter, tarla sahibinin buğday ekili arazisine inmesine izin vermeyince kalp krizi geçiren hastayı alamadan geri dönmek zorunda kaldı.

İlçede Altınkaya Baraj Gölü kıyısındaki yer alan Altınkaya Mahallesi’nde yaşayan Cemil Yeniçerioğlu (58) kalp krizi geçirdi. Bunun üzerine ailesi 112’yi arayarak yardım istedi.

HELİKOPTERİN TARLAYA İNİŞİNİ ENGELLEDİLER

Barajın Sinop tarafında bulunması ve sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle feribotların da çalışmadığından Samsun'dan ambulans helikopter talep edildi.

Talep üzerine havalanan ambulans helikopter, hastayı almak için bölgede buğday ekili tarlaya inmek istedi.

Samsun'da ambulans helikopterin tarlaya inişine izin vermediler ViDEO

Samsun'da ambulans helikopterin tarlaya inişine izin vermediler

PİLOT, HASTAYI ALAMADAN GERİ DÖNDÜ

Ancak arazi sahibi ve bazı yakınları el işaretiyle hava ambulansının tarlalarına iniş yapmasına engel olmaya çalıştı.

Bunun üzerine bölgede 3 kez tur atıp, inecek yer bulamayan pilot, hastayı alamadan Samsun'a geri döndü.

Samsun'da ambulans helikopterin tarlaya inişine izin vermediler

ÖZEL ARAÇLA FERİBOTA GÖTÜRÜLDÜ

Hasta, daha sonra özel araçla Altınkaya Barajı kenarına götürüldü. Burada araçtan alınan hasta feribotla karşıya geçirilerek bekleyen ambulansa nakledildi.

Vezirköprü Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Cemil Yeniçerioğlu, ilk müdahalenin ardından Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Samsun'da ambulans helikopterin tarlaya inişine izin vermediler

HASTANIN EŞİ KONUŞTU

Ambulans helikopterin alamadığı Cemil Yeniçerioğlu'nun eşi Fadime Yeniçerioğlu, "Bahçeye birlikte gittik, daha sonra eşimi geri gönderdim. 1,5 saat sonra eve geldiğimde ölü gibi bayılmış düşmüş. Ayakları çekyatta, bedeni yataktaydı. Bağırdım çağırdım uyandıramadım. Sonra herkes toplaştı. Muhtarla birlikte herkes geldi. Ambulans çağırıp götürelim dedik.

"KİMSEYLE HUSUMETİMİZ YOK"

Sonra helikopteri çağırdılar. Helikopter havada döndü ama indirmediler. Oğlumla araçla kayık başına götürdük. Sonra oraya ambulans geldi. Vezirköprü Devlet Hastanesi'ne gittik. Oradan da Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk ettiler. Biz Tekirdağ Çerkezköy'de oturuyorduk. 2 ay oldu geleli. Kimse ile husumetimiz de yok. Hiç kimseyle küslüğümüz yok" dedi.

Samsun'da ambulans helikopterin tarlaya inişine izin vermediler

(Fadime Yeniçerioğlu)

"YAPTIĞI CAHİLLİK, HERKESE MAHCUP OLDUK"

Altınkaya Mahallesi Muhtarı Yahya Yılmaz ise, "Mahallemizde yaşayan kalp ve şeker hastası Cemil Yeniçerioğlu rahatsızlandı. Helikopter geldi. İnmek için yer aradı. N.Ş.’nin arazisine inmek istedi. Pilot inmek için izin talep etti. Ancak kadın, arazisi ekili olduğu için helikopterin inmesini istemedi.

El hareketi ile inmesine karşı çıktı. Helikopter havada 10 tur attı. Başka inebileceği bir yer olmayınca geri dönmek zorunda kaldı. Jandarma kadının ifadesini aldı. Yaptığı cahillik. Herkese mahcup olduk" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)