Alibey Barajı'na kamyonlarla kar taşındı
İHA

İstanbul’da günlerdir etkili olan kar yağışı sonrası Sultangazi Belediyesi ekipleri harekete geçti.

İSTANBUL'UN SU İHTİYACINA ÇARE OLMASI AMAÇLANDI

Ekipler kepçe yardımıyla cadde, sokak ve kaldırımlardan topladıkları karları kamyonlara doldurup, AlibeyBarajı bölgesine döktü. Böylece, özellikle yaz aylarında İstanbul'un su ihtiyacına çare olunması amaçlanıyor.

Alibey Barajı'na kamyonlarla kar taşındı - VİDEO

"GÜNLÜK 150-200 KAMYONA YAKIN KARI, BARAJ HAVZASINA BIRAKIYORUZ"

Günlük 200’e yakın araçla AlibeyBarajı havzasına kamyonlarla kar taşıdıklarını kaydeden Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Dalkılıç, “Sultangazi Belediyesi olarak Av. Abdurrahman Dursun Beyin talimatıyla bu yıl üçüncüsünü yaptığımız sokak ve caddelerdeki kar küreme çalışmalarımızda araçlarımızla birlikte topladığımız karları Alibey Barajının havzasının eteklerine bırakıyoruz. Burada karlar eriyince İstanbul’un içme suyuna bir nebze de olsa katkıda bulunmak istiyoruz. Geçen yıl ciddi bir çalışma yapmıştık. Bu yıl kar miktarı daha da fazla. Bugünden itibaren tekrar başladık. Günlük 150-200 kamyona yakın karı baraj havzasına bırakıyoruz. İnşallah bunlar içme suyumuza katkı sağlamış olacak” dedi.

Alibey Barajı'na kamyonlarla kar taşındı

BARAJ, DRONE İLE HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Yağan karların da erimesiyle ilerleyen günlerde su seviyesinin daha da yükselmesi beklenirken, kar yağışı sonrası su seviyesinin yüzde 34 olduğu Alibey Barajı drone ile havadan görüntülendi. Drone ile çekilen görüntülerde baraj havzasının çevresinin tamamen beyaz örtü ile kaplı olduğu görüldü.

Alibey Barajı'na kamyonlarla kar taşındı

Alibey Barajı'na kamyonlarla kar taşındı

Alibey Barajı'na kamyonlarla kar taşındı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)