Afyonkarahisar'da vişneleri ayakkabılarıyla ezen 4 kişi serbest
DHA

Sultandağı ilçesine bağlı Yeşilçiftlik beldesindeki Aşağı Mahallesi'nin muhtarı Ramazan Gökmen'e ait ürün toplama merkezinde çekildiği iddia edilen ve sosyal medyada paylaşılan görüntüler, tepki topladı.

MEYVELERE AYAKKABILARIYLA BASTILAR

Görüntülerde işçiler, meyve suyu yapımı için alımı yapılan vişneleri stoklarken, bir işçinin de ayakkabısıyla meyveleri çiğnediği anlar yer aldı. Diğer işçilerin ise kasalarla getirip, daha büyük kasaya doldurduğu vişnelerin üzerine, bir işçinin ayakkabısıyla çıktığı görüldü. Burada toplanan vişnelerin meyve suyu yapılmak üzere fabrikalara gönderildiği öğrenildi.

Afyonkarahisar'da meyve suyu tesisinde meyvelerin üzerine ayakkabıyla bastılar VİDEO

İŞLETMEYE 21 BİN TL CEZA

Görüntülerin sosyal medyada hızla yayılmasının ardından Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Müdürlük yetkilileri, olayla ilgili inceleme yapılmasının ardından işletmeye toplam 21 bin TL ceza uygulandığını belirtti.

GÖZALTINA ALINAN 4 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

Görüntülerin ardından İl Emniyet Müdürlüğü tarafından da inceleme başlatıldı. Polis ekipleri, aralarında işletme sahibinin de olduğu 4 kişiyi gözaltına aldı. Şüpheliler, polis merkezindeki işlemlerinin ardından sevk edildiği savcılıkça serbest bırakıldı.

Meyve suyu yapılacak vişnelerin ayakkabıyla çiğnendiği görüntülere para cezası -1


Meyve suyu yapılacak vişnelerin ayakkabıyla çiğnendiği görüntülere para cezası -2

Meyve suyu yapılacak vişnelerin ayakkabıyla çiğnendiği görüntülere para cezası -3

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)