Adana'da sancısı tutan kadın, polisin yardımı ile doğum yaptı
İHA

Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı Doğankent-Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşayan Hüsne Aslan, 5'nci bebeğinin doğumu için eşi Cebrail Aslan ile hastaneye gitmek üzere yola çıktı.

Doğankent Polis Uygulama Noktası'na geldikleri sırada ise Hüsne Aslan’ın sancısı tuttu.

DOUĞUMU KADIN POLİS YAPTIRDI

Bunun üzerine baba, telaşla polislerin yanına gelerek eşinin sancısının tuttuğunu ve yardıma ihtiyacı olduğunu söyledi. Polisler de hemen ambulansa haber verdi.

Ancak kadının sancısı çok artınca noktada görevli Demet Çubukçu adlı polis, sağlık ekipleri gelene kadar kadına yardımcı oldu. Kadın polis, otomobilin içinde Hüsne Aslan’a doğum yaptırdı.

Adana'da sancısı tutan kadın, polisin yardımı ile doğum yaptı ViDEO

BEBEĞE POLİSİN ADI VERİLDİ

Daha sonra bebek ve anne, olay yerine gelen ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Aslan ailesi, dünyaya gelen kız çocuklarına polis memuru Demet’in ismini verirken, bebek ve anne bugün hastaneden taburcu oldu.

Adana'da sancısı tutan kadın, polisin yardımı ile doğum yaptı

POLİS DEMET, BEBEK DEMET İLE BULUŞTU

Anne, kucağında bebekle ilk iş olarak uygulama noktasına gidip kendisine yardımcı olan polise teşekkür etti. Polis memuru da, kendi adının verildiği bebeği alıp bir süre sevdikten sonra annesine geri verdi.

"AĞLAMIYOR DİYE KORKTUM, POPOSUNA VURUNCA AĞLADI"

Polis memuru Çubukçu, görev anında gelen sürpriz yardım talebi üzerine harekete geçtiğini belirterek, “Hemen kadının yanına gittik. Bir taraftan da ambulansa haber verdik. Ancak kadının durumu gittikçe ağırlaşıp sancıları artınca ben annelik ve kadınlık duygumla hareket edip müdahale ettim. Bir süre sonra kız bebek dünyaya geldi. Bebek önce ağlamıyor diye korktum ancak sonra poposuna vurunca ağlamaya başladı. Ben bunu yaptığım için çok gururlandım ve onur duydum. Bir Türk polisinin her zaman vatandaşın yanında olduğunu bu olayda da burada çalışan arkadaşlar olarak hepimiz gösterdik” dedi.

Adana'da sancısı tutan kadın, polisin yardımı ile doğum yaptı

Adana'da sancısı tutan kadın, polisin yardımı ile doğum yaptı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)