Adalet Bakanı Gül: Terör elebaşı ile ilgili hatırlatmayı ABD'ye yaptık
AA

Kırmızı bültenle aranan ve hakkında yakalama kararı çıkarılan terörist elebaşı için bir açıklama yapan Bakan Gül, teröristin 196 ülkeye giremeyeceğini belirtti.

Adalet Bakanı Gül: Terör elebaşı ile ilgili hatırlatmayı ABD'ye yaptık

"GEREKLİ YAZIŞMALAR YAPILACAK"

Gül, "Terör elebaşı (KOBANİ) için ABD'ye girdiği anda geçici tutuklama prosedürüne karşı gerekli yazışma yapılacak. Elebaşı, ABD'ye girdiği anda bize iade edilmeli." diye konuştu.

"GÖRÜŞMESİ KABUL EDİLEMEZ"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da resmi temaslar için gittiği Azerbaycan'da terörist elebaşı ile ilgili açıklama yaparak, "Hakkında kırmızı bülten olan biriyle (Terörist Mazlum Kobani) müttefiklerimizin görüşmesi kabul edilemez." dedi.

Adalet Bakanı Gül: Terör elebaşı ile ilgili hatırlatmayı ABD'ye yaptık

"ABD'YE NOTA VERDİK"

Ayrıca Çavuşoğlu, "Teröristlerle diyaloğa ya da angajmana girmek artık geleneksel hale geldi. Malesef bugün terörle mücadelede içine düştüğümüz zafiyetin bir göstergesidir. Biz tüm bunları bir yazıyla, bir notayla ABD'ye de bildirdik." diye konuştu.

32 YPG'Lİ YAKALANDI

Bu arada Barış Pınarı Harekatı, Türkiye için oldukça başarılı bir şekilde sürdü.

Türkiye, harekatta 32 YPG'liyi tutukladı. Konuyla ilgili bugün Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, bir açıklama yaptı. Gül, "Terör örgütünün gerçek yüzünü herkes gördü. Türkiye DEAŞ'la kararlı mücadelesini sürdürecek. 32 YPG'li tutuklandı, diğerlerinin işlemi sürüyor." diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)