ABD'den İstanbul'a ilk tarifeli uçuş yapıldı
AA

Koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle ara verilen yurt dışı uçuşları kademeli olarak yeniden başlatıldı.

Yaklaşık 3 aylık aranın ardından Türk Hava Yolları'nın (THY) ABD'nin Şikago ve Washington kentlerinden kalkan ilk tarifeli uçakları, bu sabah İstanbul'a ulaştı.

ŞİKAGO VE WASHINGTON UÇAKLARI İSTANBUL'A İNDİ

İlk olarak 276 yolcusuyla THY’nin Şikago'dan kalkan TK6 sefer sayılı Boeing 787-9 tipi uçağı saat 08.30'da İstanbul Havalimanı'na indi.

Daha sonra saat 09.15'te THY'nin TK8 sefer sayılı Washington uçağı 279 yolcusuyla İstanbul Havalimanı'na geldi. İnişlerin ardından terminale alınan yolcular, pasaport kontrolünden geçerek yurda giriş yaptı.

ABD'den İstanbul'a ilk tarifeli uçuş gerçekleşti VİDEO

ABD'den İstanbul'a ilk tarifeli uçuş yapıldı

"GELDİĞİM İÇİN ÇOK MUTLUYUM"

Washington uçağıyla İstanbul'a gelen yolculardan Vedat Sebat, uzun bir bekleyişin ardırdan Türkiye'ye gelebildiğini söyledi.

New York'tan yurda dönmek istediğini ancak iki kez uçuşunun ertelendiğini belirten Sebat, "Oradan Washington'a geldim, rahat bir şekilde gelmiş olduk. Yaklaşık bir aydır gelmeyi bekliyordum. Geldiğim için çok mutluyum. Memleketimizi seviyoruz, bir an önce gelip tatil yapmak istiyoruz. Bir de orada çok sıkıldık, virüs tehlikesi her yerde var bir yere çıkamıyoruz. ABD’de durumlar biraz sıkıntılı, insanlar tedirgin. Bir de üzerine bildiğiniz gibi polis olayları oldu." diye konuştu.

ABD'den İstanbul'a ilk tarifeli uçuş yapıldı

"BURASI SAĞLIK AÇISINDAN DAHA GÜVENİLİR"

Yolculardan Mert Şişli, ABD'de yaşadığını ve iki aydan bu yana Türkiye'ye dönmek istediğini kaydetti. "Çok şükür vatana geldik" diyen Şişli, "Buranın sağlık açısından Amerika'dan daha güvenilir olduğunu düşünüyorum. New Jersey ve New York çok kötü. Burada çok daha iyiyiz." ifadelerini kullandı.

Ayhan İlbak ise düzenlenen tahliye uçuşlarıyla gelme imkanı bulamadığını ve ilk düzenlenen tarifeli seferle Türkiye'ye geldiğini ifade etti.

ABD'den İstanbul'a ilk tarifeli uçuş yapıldı

"UÇUŞ BAŞLATILINCA HEMEN GELDİK"

Tüm dünyanın aynı sorunla mücadele ettiğini anlatan İlbak, "Yapacak bir şey yok şu anda dünyanın her yerinde herkes aynı şeyi yaşıyor. Tahliye uçağıyla da gelme imkanım olmadı. Maalesef bizim bulunduğumuz yerde New York’ta uçuşlar durmuş halde. Sadece ülke içerisinde uçuşlar var, onun dışında ülkeler arası uçuş yok. Washington'dan da THY uçuş başlatınca hemen geldik." şeklinde konuştu.

THY, ABD'ye başlattığı tarifeli uçuşlar kapsamda Şikago ve başkent Washington'a ilk etapta haftada karşılıklı 3 sefer düzenleyecek. İlerleyen günlerde ise THY’nin ABD'deki farklı şehirlere de tarifeli seferler başlatması bekleniyor.

ABD'den İstanbul'a ilk tarifeli uçuş yapıldı

DIŞ HAT SEFERLERİ 11 HAZİRAN'DA BAŞLADI

Yeni normalleşme adımları kapsamında İstanbul Havalimanı'ndan 1 Haziran'da iç hat, 11 Haziran'da ise dış hat tarifeli yolcu seferleri yeniden başlamıştı. Bu kapsamda THY, İstanbul Havalimanı'ndan ilk olarak Almanya, İngiltere ve Hollanda’ya sefer düzenlemişti.

THY, dış hat uçuşlarının kademeli olarak arttırılması ile 19 Haziran Cuma günü ilk kez İstanbul Havalimanı'ndan ABD'de Şikago ve Washington olmak üzere iki noktaya tarifeli uçuş başlatmıştı.

ABD'den İstanbul'a ilk tarifeli uçuş yapıldı

ABD'den İstanbul'a ilk tarifeli uçuş yapıldı

ABD'den İstanbul'a ilk tarifeli uçuş yapıldı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)