Erdoğan ile Putin telefonda görüştü
AA

Türkiye daha önce Rusya’yla sağlanan mutabakat çerçevesinde bölgede 12 gözlem noktası kurmuştu.

Suriye askerleri Morek'te TSK kontrol noktası önüne kadar geldi.

Beş gün önce bölgede bulunan 9 numaralı gözlem noktasına giden Türk askerlerine yönelik hava saldırısı düzenlenmiş, olayda 3 sivil hayatını kaybetmişti.

TÜRK ÜSSÜNDE SELFİE ÇEKTİLER

Morek’te TSK üssünün çevresine yerleşen Suriye askerlerinin sosyal medyada yayımladıkları selfie fotoğrafları yayılmıştı.

Erdoğan ile Putin telefonda görüştü

ERDOĞAN, PUTİN'İ ARADI

Yaşananların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüştü. Erdoğan-Putin görüşmesinde Suriye ve Libya’daki gelişmeler ile ikili ilişkiler ele alındı. Erdoğan, İdlib’deki saldırıların çözüm çabalarına zarar verdiğini ve Türkiye'nin milli güvenliği bakımından çok ciddi bir tehdide dönüştüğünü belirtti.

"SURİYE ORDUSUNUN İDLİB'İN HAN ŞEYHUN KASABASINI ELE GEÇİRMESİNDEN MEMNUNUZ"

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Suriye ordusunun teröristlerin İdlib’deki ikmal hatları üstünde yer alan Han Şeyhun kasabasında kontrolü ele geçirmesinden memnuniyet duyduklarını ve bunu teröre karşı kazanılan yerel bir zafer olarak gördüklerini söyledi.

Basın toplantısında konuşan Peskov, "Suriye ordusuna ve Rus Hmeymim Hava Üssü'ne saldırılarını sürdüren teröristler de dahil olmak üzere tüm bölgelerde teröristlerle ve terör örgütleriyle mücadelenin devam edeceği en başından beri söyleniyordu. Bu nedenle, bu tür örgütlere karşı kazanılan bu tür zaferler, yerel veya daha önemli zaferler ancak memnuniyet verebilir" dedi.

Erdoğan ile Putin telefonda görüştü

Erdoğan ile Putin telefonda görüştü

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)