Ayvalık'ta orman yangını
İHA

Saat 21.30 sıralarında Balıkesir'in Ayvalık ilçesi Beydağ mevkisinde ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

Vatandaşların durumu bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ve Orman İşletme Müdürlüklerine bağlı ekipler, arazözler, iş makineleri ile müdahale ediyor.

GÜÇLÜ RÜZGAR NEDENİYLE ÇEVREDEKİ EVLER BOŞALTILDI

Rüzgarın da etkisiyle söndürme çalışmaları güçlükle yürütülürken, çevredeki evler tahliye edildi.

Ayvalık'ta orman yangını

Ayvalık'ta orman yangını

BELEDİYE BAŞKANI YILMAZ: "YANGIN KONTROL ALTINDA"

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Ekiplerimiz görevlerinin başında. Gerekli tüm müdahaleler yapılıyor. Çok şükür ki yangın kontrol altına alındı. Can kaybı ve yaralı olmaması en büyük tesellimiz. Zarar gören alanların eski haline dönmesi için gerekli çalışmaları en kısa sürede başlatacağız." dedi.

Ayvalık'ta orman yangını

BALIKESİR VALİSİ: "TAHMİNEN 80 HEKTARLIK ALAN YANDI"

Balıkesir Valiliğinden yapılan açıklamada da dün saat 20.30’da ormanlık alana yakın bir yerde başlayan yangının ormana yayıldığı belirtildi.

Yangının Şeytan Sofrası olarak bilinen tepelik alanın alt kısmında başlayıp sahil bandına doğru ilerlediği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Şu ana kadar yaklaşık 80 hektarlık ormanlık alanın yandığı tahmin edilmektedir. Yangın, bölgede bulunan yerleşim yeri ve meskenlere sıçramadan durdurulabilmiştir. İlk andan itibaren çok sayıda arazöz, iş makinesi ve personelle müdahale edilen yangında herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmamıştır. Söndürme çalışmalarına devam edilmekte olup, kısmen kontrol sağlanmıştır. Rüzgarın hızını kaybetmemesi ve zaman zaman yön değiştirmesi sebebiyle çalışmalar büyük bir titizlikle yangını bütün yönlerden kontrol altına almak amacıyla sürdürülmektedir. İlk tespitlere göre yangının ormanlık alana yakın bir noktada aşırı rüzgarın etkisiyle elektrik iletim hatlarındaki kopma nedeniyle çıktığı yönünde bilgiler elde edilmiştir."

Ayvalık'ta orman yangını

60 ARAZÖZ, 4 DOZER VE 300 KİŞİLİK EKİP

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey ise Twitter hesabından "60 arazöz, 4 dozer ve 300 ateş savaşçısı ile yangını en kısa sürede kontrol altına almak için mücadele ediyoruz. İlk kıvılcımdan itibaren cansiperane mücadele eden kahraman mesai arkadaşlarıma kolaylıklar diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Ayvalık'ta orman yangını

BAKAN PAKDEMİRLİ: "YERLEŞİMLERDE HASAR YOK"

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangınla ilgili yaptığı açıklamada şu bilgileri paylaştı:

"Ayvalıktaki yangın, Orman Genel Müdürlüğü ekiplerimizin etkili müdahalesi ve Belediyelerimizin de desteğiyle tamamen kontrol altına alınmıştır. Yangında yerleşim yerlerinde herhangi bir hasar meydana gelmemesi için büyük çaba sarf edilmiş ve bunda da başarılı olunmuştur. Ekiplerimiz soğutma çalışmalarına devam etmektedir."

Ayvalık'ta orman yangını

Ayvalık'ta orman yangını

Ayvalık'ta orman yangını

Ayvalık'ta orman yangını

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)