Kılıçdaroğlu baro düzenlemesi için AYM kararını yineledi
AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 11 Büyükşehir Belediye Başkanı ile yaptığı değerlendirme toplantısının ardından açıklamalarda bulunarak gazetecileri sorularını yanıtladı.

"SORUNU ÇÖZMEK SİZİN İŞİNİZ"

Bütün belediye başkanlarının özveriyle çalıştıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Belediye çalışanlarına da yürekten teşekkür ederim. Sorunlar var, aşılması gerekiyor. Hiçbir belediye başkanı önüne çıkan engelden ötürü şikayet etmedi. Koşullar ne olursa olsun sorunu çözeceksiniz demiştim. Onlar da ellerinden geleni yaptılar." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu baro düzenlemesi için AYM kararını yineledi

"AYM'YE BAŞVURACAĞIZ"

TBMM Genel Kurulu'nda görüşme aşamasında olan barolar üzerinde yapılacak değişikliklere ilişkin düzenleme konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, düzenlemenin üniter yapının kalbine sokulmuş bir hançer olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu baro düzenlemesi için AYM kararını yineledi VİDEO

Kılıçdaroğlu konuya ilişkin, "Düzenlemenin Resmi Gazete'de yayınlandığı gün biz Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağız. Üniter yapının kalbine sokulan bir hançerdir. Buna izin verenlerin tarihsel sorumluluğu vardır. Vicdanı olan herkesin el kaldırmaması lazım." ifadelerine yer verdi.

Kılıçdaroğlu baro düzenlemesi için AYM kararını yineledi

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)