AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Hiç kimse demokrasimizi çalamaz
AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sona erdi.

Toplantının ardından düzenlenen basın toplantısında AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik gündemi değerlendirdi.

"KİMSE DEMOKRASİMİZİ ÇALAMAZ"

ABD Başkan Adayı Joe Biden'ın sözlerine tepki gösteren Çelik, "Biden'ın sözleri tam anlamıyla darbeciliktir. Hiç kimse demokrasimizi çalamaz, demokrasimizi yıkamaz, hiç kimse siyasi sistemimize müdahale edemez. Ne tek bir Kürt vatandaşımız ne bölgedeki tek bir Kürt çocuğu bu emperyalist siyasetin lejyoneri olmaya asla iyi bakmaz. Kim PKK/PYD'ye destek veriyorsa, PKK/PYD'ye silah gönderiyorsa Kürt çocukları için sadece ölüm istiyordur." ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Hiç kimse demokrasimizi çalamaz

Çelik'in konuşmasından satırbaşları;

"Hacı Bektaş-ı Veli'nin felsefesi ile yoğrulmuş toprakların çocuklarıyız.

Diyarbakır anneleri bilsinler ki yüreğimiz hep onlarla. Çocuklarına kavuşan anneler oldu. Annelerin gücünün her türlü oyunu bozacak güçte olduğunu bir kere daha görüyoruz.
17 Ağustos depreminde kaybettiklerimiz yakınlarına bir kez daha Allah'tan rahmet diliyoruz.

EKONOMİDEKİ GELİŞMELER

Bir takım kriz dilencileri olduğunu görüyoruz. Türkiye'de kendilerine siyasi alan açmak isteyenler kriz dilenciliği yapıyor. Bunlar çok tehlikelidir. Bunların Türkiye'nin önüne koyduğu şey şu; Siz Doğu Akdeniz ve Libya'daki haklarınızdan vazgeçin gerisi kolaydır. Türkiye pandemi sürecinde gayat başarılı bir süreç yönetti. Bundan sonra da çiftçimizin, esnafımızın yanında olmaya devam edeceğiz.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Hiç kimse demokrasimizi çalamaz

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ TARTIŞMALARI

Çalışmalarımız devam ediyor. Biz gerçekten nezih bir dille kadınlara hakaret etmeden görüşünü bildirenlerin görüşlerini takip ediyoruz. Burada esas olan şudur. Kadını korumak ile aileyi korumak arasında bir çelişki görmüyoruz. Biz AK Parti olarak bu konuda devrimci adımlar atmış siyasi hareketiz.

AK Parti bütün kadınların kamusal alana çıkışını özgürleştirmiş ve kolaylaştırmış bir siyasi harekettir. Türkiye burada verilecek karar ne olursa olsun kendi tezini ortaya koyacak kapasiteye sahiptir. Bütün kadın örgütlerinin görüşlerine açığız. Bizi üzen şey kadınlara yönelik saygısız bir dil kullanılmasıdır. Saygısızlığın izahı olmaz.

MUHALEFETİN BİDEN TEPKİSİ

Cumhurbaşkanımız binlerce devlet adamını karşılamıştır. Dolayısıyla bu şekilde bir sürü fotoğraf bulabilirsiniz. Bugün Türkiye'ye karşı husumet içerisine girenleri eleştirmek yerine Cumhurbaşkanımızı eleştiriyorlar.

Binlerce devler adamını ağırlamıştır Cumhurbaşkanımız. Birileri zaman içerisinde bu arkadaşlık hukukuna uymayan davranışlar sergilemişse onu eleştirmek gerekir. Bu kadar vahim duruma nasıl düşüyorlar doğrusu şaşırmanın sonu gelmiyor.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Hiç kimse demokrasimizi çalamaz

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)