Prof. Dr. Asaf Ataseven Hastanesi açıldı
AA

Koronavirüs salgını sürecinde bir hastane daha hizmete kazandırıldı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un katılımıyla, Marmara Üniversitesi Prof. Dr. Asap Ataseven Hastanesi'nin açılışı yapıldı.

PROF. DR. ASAF ATASEVEN'İN ADI VERİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışı yapılan Marmara Üniversitesi Hastanesi'ne 12 yıl önce yaşamını yitiren Prof. Dr. Asaf Ataseven'in adının verildiğini de duyurdu.

Yapılan hastane açılışında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  törende önemli açıklamalarda bulundu.

"SON 18 YILDA KAZANDIRDIĞIMIZ ESERLERİN DEĞERİNİ YENİDEN KEŞEFEDİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan 18 yıllık Ak Parti iktidarında yapılan eserlerin yeni anlaşıldığını belirterek, "Böyle bir eseri ülkemize kazandırmamızın ayrıca önemli olduğuna inanıyorum. Türkiye'nin altyapı ve temel hizmetler alanında son 18 yılda kazandırdığımızın eserlerin değerini yeniden keşfediyoruz. Batı ülkelerindeki her şeyi, her hizmet ve ürünü çok kaliteli, bizde tam tersine her şeyi tam tersine kötü, pespaye görürler." ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Asaf Ataseven Hastanesi açıldı

"SALGIN DÖNEMİNDE YÜZLERDEKİ MAKYAJLAR DÜŞTÜ"

Salgın döneminde Türkiye'nin gerçek gücünü bir kez daha gösterdiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı, "Bunlar Batı karşısında ezik, kendi halkına karşı küstahtırlar. Yıllardır bu zihniyete eski Türkiye'nin artık olmadığını anlatmaya çalışıyoruz ama nafile. Adeta Nuh deyip peygamber demeyen inatla ülkelerini kötülemeyi sürdürüyorlar. Salgın döneminde yüzlerdeki makyajlar düşmüştür. Sağlık personelinden, ilaca kadar üretime dayalı her konuda gelişmiş ülkeler ciddi sıkıntılar yaşamışlardır." dedi.

Prof. Dr. Asaf Ataseven Hastanesi açıldı

"TÜRKİYE, BU SÜRECİN ALTINDAN BAŞARIYLA KALKTI"

Erdoğan'ın diğer açıklamalarından satır başları ise şöyle:

"Aynı ülkeler bunun yanında sağlık hizmetleri konusunda adeta çuvalladı. Hastane kapasiteleri, sağlık personeli sayılarının rutinin biraz üzerine çıkan bu yükü kaldıramayacağı ortaya çıktı. Türkiye ise yoğun bakım yatak sayısı, 1 milyon 100 bini bulan sağlık personeli sayısıyla bu sürecin altından başarıyla kalkmıştır. Ne hastane koridorlarında çaresizce çırpınan insan görüntüleri, ne üst üste yığılan cenaze fotoğrafları yaşadık.

Prof. Dr. Asaf Ataseven Hastanesi açıldı

"DEHŞETE DÜŞEN İNSAN GÖRÜNTÜLERİ OLMADI"

Ülkemizde hastanede tedavi olup evine döndükten sonra tüm malını mülkünü satsa ödeyemeyeceği sağlık faturaları karşısında dehşete düşen insan görüntüleri olmadı. Türkiye dünyada eşine az rastlanır genel sağlık sigortası sistemiyle vatandaşlarına ücretsiz hizmet sunabilir bir ülke haline gelmiştir.

Prof. Dr. Asaf Ataseven Hastanesi açıldı

"BUGÜN DE AÇILIŞINI YAPTIĞIMIZ BU HASTANEMİZİ İSTANBUL'UMUZA VE MİLLETİMİZE KAZANDIRIYORUZ"

İstanbul'da 2 acil durum hastanesini, 600 yataklı Okmeydanı Cemil Taşçı Hastanesi'ni hizmete kattık. Bugünde açılışını yaptığımız bu hastanemizin İstanbul'umuza ve milletimize kazandırıyoruz. İstanbul havalimanımızdan barajlarımıza, Karsımıza da barajımızı kazandırdık.

Prof. Dr. Asaf Ataseven Hastanesi açıldı

"ASAF HOCAMIZ TAM BİR VAKIF İNSANIYDI"

Hastanemizi şehrimize kazandırmakta emeği geçenleri kutluyorum. Marmara Üniversitemiz ile Sağlık Bakanlığımızın birlikte kazandırdığı bu hastanemize Prof. Dr. Asaf Atasever hocamızın adını vermeyi kararlaştırdık. İnşallah Asaf hocamızın adıyla burayı anacağız. Bu mekan var olduğu sürece Asaf hocamız da burada anılmış olacak. Asaf hocamız tıb alanında yaptığı hizmetler dışında tam bir dava adamı, tam bir vakıf insanıydı. Bu ülkede zor zamanlarda verdiği çetin mücadeleyle hayatı geçmiştir. Her vakıf insanı gibi onun da en büyük gayesi imanlı, donanımlı, başarılı, vatanına ve milletine sadık, ülkesine hizmet edecek nesillerin yetişmesine katkı sağlamak olmuştur. Hocamızın en büyük özelliği her şart altında doğruyu konuşmak olarak bilinirdi. Asaf hocamızı bir kez daha rahmetle yadediyorum."

Prof. Dr. Asaf Ataseven Hastanesi açıldı

Prof. Dr. Asaf Ataseven Hastanesi açıldı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)