Barış Pınarı bölgesinde 10 terörist öldürüldü
İHA

Türkiye'nin terörle mücadelesi kararlı bir şekilde devam ediyor.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Barış Pınarı Harekatı bölgesine 19 Mayıs gece yarısı sızma girişiminde bulunan 10 PKK/YPG’li terörist tespit edilerek etkisiz hale getirildi.

Son olay ile birlikte Barış Pınarı bölgesinde son bir ay içerisinde 66 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi.

1 OCAK'TAN BU YANA ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISI

Terörle mücadele harekatının yurt içinde ve dışında aralıksız ve taarruz anlayışıyla devam ettiği belirtilirken, 1 Ocak’tan bu yana bütün operasyon bölgelerinde etkisiz hale getirilen terörist sayısının 1445 olduğu kaydedildi.

Ayrıca son bir ay içerisinde PKK/KCK terör örgütünün barınma alanlarına yönelik olarak yurt içinde toplam 24 orta çaplı, 2 büyük çaplı operasyon icra edildiği belirtilerek, operasyonlarda son bir ay içerisinde 104 teröristin etkisiz hale getirildiği ifade edildi. Açıklamanın devamında şu bilgilere yer verildi:

Barış Pınarı bölgesinde 10 terörist öldürüldü

KAÇAKÇILIKLA MÜCADELE

"PKK/KCK terör örgütünün finans kaynaklarından kaçakçılık ile mücadeleye yönelik olarak hudut hattında alınan tedbirler ve icra edilen operasyonlar neticesinde son bir ay içerisinde 110 bin paket sigara, 72 kilogram uyuşturucu, 98 bin adet uyuşturucu hap ile 10 adet piyade tüfeği ele geçirilmiştir. Ayrıca son bir ay içerisinde yasa dışı hudut geçiş teşebbüsünde bulunan toplam 533 şahıs yakalanmış, 10 bin 298 şahıs hududu geçmeden engellenmiş/geri itilmiştir.

Bu şahıslar arasında 2 DEAŞ terör örgütü mensubu yakalanmış, 8 PKK/PYD-YPG terör örgütü mensubu ise teslim olmuştur. Libya ile ilgili olarak daha önce de ifade edildiği üzere amacımız Libyalıların öncülüğünde ve sahipliğinde istisnasız tüm Libya vatandaşlarını kapsayan, toprak bütünlüğünü ve ulusal birliğini sağlamış, bağımsız, egemen ve müreffeh bir Libya’nın oluşmasına katkı sağlamaktır.

Bu kapsamda Türk Silahlı Kuvvetleri personeli tarafından BM’in tanıdığı Libya halkının meşru temsilcisi UMH’ne, U/A hukuka uygun olarak imzalanmış ikili anlaşmalar çerçevesinde askeri eğitim ve danışmanlık desteği verilmeye devam edilmektedir."

Barış Pınarı bölgesinde 10 terörist öldürüldü

CELP İŞLEMLERİ

Bakanlık'tan yapılan açıklamada, terhislerin 31 Mayıs tarihinden itibaren, celplerin 5 Haziran’dan itibaren, bedelli askerlik celplerinin ise 20 Haziran'dan itibaren başlamasının planlandığı, sevke tabi yükümlülüklerin seçim ve sınıflandırma sonuçlarının 28 Mayıs tarihinde e-Devlet üzerinden duyurulacağı ifade edildi.

Ayrıca yükümlülerin sevk tarihinden 4 gün öncesinden itibaren e-Devlet üzerinden koronavirüs anketini doldurmaları, müteakiben yönlendirildikleri sağlık kuruluşlarında koronavirüs testlerini yaptırmalarının önem arz ettiği kaydedildi.

Koronavirüs salgını nedeniyle bulaşma riskini ortadan kaldırmak ve teması en aza indirmek maksadıyla sevk sürecindeki tüm işlemlerin e-Devlet üzerinden yapılacağı, zorunlu durumlar dışında askerlik şubelerinde işlem yapılmayacağı da belirtildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)