Hatay'da evde bomba yapan IŞİD'liler havaya uçtu
Ajanslar

Reyhanlı ilçe merkezindeki Kurtuluş Mahallesi’nde Suriyeliler’in kaldığı bir evde saat 16.30 sıralarında güçlü bir patlama oldu. Bölgeye sevk edilen polis ve sağlık ekipleri, geniş güvenlik önlemi altında patlamanın olduğu eve girdi.

HASTANEDE ÖLDÜLER

İlk belirlemelere göre 2 Suriye göçmeni IŞİD'li ağır yaralı olarak sağlık ekipleri tarafından Reyhanlı Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Bölgede geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri, evin yakınındaki Suriyeliler’e ait olduğu belirlenen bir otomobilde patlayıcı olma ihtimaline karşı bomba imha uzmanı çağırdı.

Bomba bulunamayan otomobil detaylı inceleme için polis merkezine götürüldü.

Patlamada ağır yaralanan ve henüz isimleri açıklanmayan 2 kişi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Hastanede yapılan tüm müdahalelere karşın 2 kişi de yaşamını yitirdi.

Hatay'da evde bomba yapan IŞİD'liler havaya uçtu

TABANCA VE SUSTURUCU BULUNDU

Hatay Valiliği de resmi internet sitesinden olayla ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "06 Temmuz 2016 Çarşamba günü saat 16.30 sıralarında İlimiz Reyhanlı ilçesi Kanatlı Mahallesi Kurtuluş Caddesi Şehit Sedat Pişen Sokak üzerinde bulunan bir ikamette patlama meydana gelmiştir. Yapılan ilk inceleme neticesinde patlayıcı madde hazırlarken yaralandığı değerlendirilen Suriye vatandaşı iki şahıs, MKÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’ne götürülmüştür. Güvenlik birimleri tarafından evde yapılan aramada bir tabanca ve tabancaya ait susturucuya el konulmuştur. Olayla ilgili tahkikat başlatılmış olup, gelişmeler hakkında ayrıca bilgi verilecektir."

Hatay'da evde bomba yapan IŞİD'liler havaya uçtu