Yurt dışından gelen yolcular, negatif test ibraz edecek
AA

Sağlık Bakanlığı, 27 Aralık 2020 saat 21.00'den itibaren yurt dışından hava yolu ile Türkiye'ye giriş yapacak yolcuların ülke girişlerinden önceki son 72 saat içinde yapılmış negatif PCR testlerini ibraz etmelerini zorunlu kıldı.

SON 72 SAAT İÇİNDE YAPILMIŞ NEGATİF PCR TESTİ İBRAZ EDİLMESİ GEREKECEK

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "27 Aralık saat 21'den itibaren yurt dışından hava yolu ile Türkiye'ye giriş yapacak yolcuların ülke girişlerinden önceki son 72 saat içinde yapılmış negatif PCR testlerini ibraz etmeleri gerekecek" denildi.

Yurt dışından gelen yolcular, negatif test ibraz edecek VİDEO

Yurt dışından gelen yolcular, negatif test ibraz edecek

NEGATİF TEST İBRAZ ETMEYEN YOLCULAR 7 GÜN KARANTİNAYA ALINACAK

Açıklamaya göre negatif test ibraz etmeyen yolcular 7 gün karantinaya alınacak ve uygulama 1 Mart 2021'e kadar sürecek.

Öte yandan Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi de, Sağlık Bakanlığı'nın talebi doğrultusunda 28 Aralık'tan itibaren Türkiye'ye hava yolu ile gelecek olan yolcuların uçak biniş öncesi son 72 saatte alınmış negatif PCR testi sonuç belgesi isteneceğini duyurdu.

Yurt dışından gelen yolcular, negatif test ibraz edecek

"İNGİLTERE, DANİMARKA, GÜNEY AFRİKA.."

Konuya iliişkin bir açıklama da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi.

Uygulama ile ilgili ayrıntıları paylaşan Koca, "28 Aralık'tan itibaren yurt dışından hava yoluyla, 30 Aralık'tan itibaren kara yoluyla gelen her yolcu negatif PCR test sonucu ibraz edecek. Negatif PCR testi sonucunu ibraz etmeyenler, Türkiye'ye gelirken uçağa bindirilmeyecektir. Ülkemize girişte hudut kapısında testini ibraz etmeyenler, ikamet edecekleri adreslerde karantina altına alınacaktır. Son 10 günde İngiltere, Danimarka ve Güney Afrika'da bulunan ve Türkiye'ye gelen kişiler ise hem son 72 saatte yapılmış negatif test sonuçlarını ibraz edecek hem de ikamet edecekleri yerde karantinaya alınacak." dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)