Yükseköğretim Kurulu, KPSS iddialarına ilişkin soruşturma başlattı
ensonhaber.com

ÖSYM'nin pazar günü yaptığı 2022 KPSS lisans sınavında, bir yayınevine ait denemedeki birçok sorunun aynı olduğu iddiası, sosyal medyanın gündemine oturdu.

ÖSYM, sorularla ilgili iddiaların asılsız olduğunu açıklamıştı.

Erdoğan, inceleme talimatı verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iddiaların hedefi olan soruların incelenmesi için Devlet Denetleme Kuruluna talimat verdi.

Kurul, incelemeden sonra rapor hazırlayıp Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunacak.

Yükseköğretim Kurulu, KPSS iddialarına ilişkin soruşturma başlattı

Savcılığa suç duyurusunda bulunuldu

Devlet Denetleme Kurulu, KPSS'yle ilgili iddialar üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

İlk gün işlemleri tamam

Devlet Denetleme Kurulu müfettişleri, iddiaları incelemek üzere bugün ÖSYM'ye gitti ve ilk günkü incelemeler tamamlandı.

Yükseköğretim Kurulu, KPSS iddialarına ilişkin soruşturma başlattı

YÖK'de inceleme başlattı

Tüm bu süreç yaşanırken Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar resmi Twitter hesabı üzerinden açıklamada bulundu.

YÖK Başkanı Erol Özvar'ın açıklaması şöyle:

"2022 KPSS sınavında çıkan bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili DDK tarafından gerçekleştirilen denetleme ile eş zamanlı olarak tarafımızca da inceleme başlatılmış olup sonuç en kısa zamanda ve şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılacaktır." denildi.

Konuyla ilgili YÖK'ten yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"31 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştirilen KPSS'de çıkan bazı soruların, bir yayınevi tarafından çıkarılan deneme kitapçığındaki sorularla benzerlik gösterdiği yönündeki iddialar üzerine, konunun denetlenmesi için Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Devlet Denetleme Kurulu (DDK) görevlendirilmiştir. Devlet Denetleme Kurulu tarafından gerçekleştirilen denetleme ile eş zamanlı olarak Yükseköğretim Kurulunca da inceleme başlatılmış olup sonuç en kısa zamanda ve şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılacaktır." ifadelerine yer verildi.

Yükseköğretim Kurulu, KPSS iddialarına ilişkin soruşturma başlattı