Van'daki saldırıyla ilgili 38 gözaltı
AA

Van'ın Özalp ilçesine bağlı Eğribelen Mahallesi'ne yardım götüren Vefa Sosyal Destek Grubu'nun aracına, ilçeye dönüş sırasında, PKK'lı teröristler tarafından silahlı saldırı düzenlenmişti.

Hain saldırı sonucu biri belediye çalışanı olmak üzere iki kişi hayatını kaybederken, bir belediye çalışanı da yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı.

38 KİŞİYE GÖZALTI

Yaşanan olayın ardından saldırganların yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatılırken, bugün ise saldırıyla ilgili olduğu belirlenen 38 kişi gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Van'daki saldırıyla ilgili 38 gözaltı

VAN VALİLİĞİ'NİN AÇIKLAMASI

Van Valiliği, yaşanan gelişmeyle ilgili açıklama yaptı. 38 kişinin gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"14.05.2020 günü pandemi tedbirleri kapsamında karantinaya alınan Özalp ilçesi Eğribelen Mahallesi'ne yardım götüren Vefa Sosyal Destek ekibi yardım dağıtıp ilçe merkezine dönerken, Mehmetalan Mahallesi yakınlarında saat 12.00 sıralarında arkalarından yaklaşan bir araç içerisinde bulunan kişi veya kişiler tarafından uzun namlulu silahlarla saldırıya uğramıştı.

2 ŞEHİT, 1 YARALI

Bu menfur saldırıda 2 vatandaşımız şehit olmuş, 1 vatandaşımız ise saldırıdan yaralı olarak kurtulmuştu. Saldırganlar olay sonrası bölgeden kaçarak izlerini kaybettirmişti.

Van'daki saldırıyla ilgili 38 gözaltı

Saldırının hemen ardından zanlıların yakalanması için güvenlik güçleri tarafından geniş çaplı operasyon başlatıldı. İlçe merkezi ve çevre mahallelerde birçok adrese baskın düzenleyen güvenlik güçleri, olayla ilgisi olduğu değerlendiren 38 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınanların sorguları devam ederken, güvenlik güçlerinin operasyonları da aralıksız devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

HDP'Lİ İLÇE BAŞKANI VE 5 YÖNETİCİ

Valilikten yapılan açıklamada gözaltına alınanlardan birinin HDP Özalp ilçe Başkanı Burhan Atmaca, 5'inin de HDP ilçe yöneticisi olduğu belirtildi.

Van'daki saldırıyla ilgili 38 gözaltı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)