Ümitcan Uygun tutuklandı
AA & Ensonhaber

Ankara'da Aleyna Çakır'ın ölümüyle ilgili hakkında soruşturma yürütülen Ümitcan Uygun, dün uyuşturucu kullanırken çektiği video ile gündeme gelmişti.

Bahsi geçen görüntülerin ardından harekete geçen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ümitcan Uygun ve yanında bulunan T.K.'nin yakalanması ve gözaltına alınması talimatı vermişti.

SOSYAL MEDYAYA DÜŞEN GÖRÜNTÜLERİ ELE VERDİ

Ankara Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından başlatılan çalışma sonucunda Ümitcan Uygun ve babası Durak Uygun, Ankara'nın Etimesgut ilçesinde 'Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Kullanmak ve Kullanılmasını Alenen Özendirmek' suçundan yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Ankara'da Ümitcan Uygun kaçmaya çalışırken yakalandı- İZLE

TUTUKLANDI

Bugün ise emniyette ifadesi alınan baba Uygun serbest bırakılırken, Ümitcan Uygun adliyeye sevk edildi.

Adliyeye sevk edilen Uygun'un, uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak, kullanılmasını alenen özendirmek suçundan tutuklandığı açıklandı.

EMNİYETTEKİ İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Tutuklanan Ümitcan Uygun'un emniyetteki ifadeleri soruşturma dosyasına girdi.

Uygun ifadesinde, daha önce uyuşturucu ve uyarıcı maddeyle ilgili hakkında herhangi bir işlem yapılmadığını, adına birçok sosyal medya hesabı açıldığını bunları kimin yönettiğini bilmediğini iddia etti.

"BU MADDEYİ BİR DEFA KULLANDIM"

Daha önce bu içeriğe sahip herhangi bir yayın yapmadığını anlatan Uygun, "Ben 'metamfetamin' maddesini bir defa kullandım. 3-4 yıl öncesinden bu yana hiçbir uyuşturucu uyarıcı madde kullanmadım. Bu maddeyi Maltepe'de bir pavyonda çalışan takma ismi 'Kumsal' olan kişiden aldım. Bu maddeyi açık adresini bilmediğim ancak polislere göstermiş olduğum Aşağı eğlence semtinde bulunan ikamette kullandım. Bu maddeyi kadınların nereden, kimden aldıklarını bilmiyorum. Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmıyorum. T.K'yi mahalleden tanırım. Bu şahısın madde kullandığını ya da sattığını bilmiyorum" ifadelerine yer verdi.

"VİDEO YENİ DEĞİL, 3-4 YIL ÖNCESİNE AİT"

Sosyal medyada yayınlanan videonun yeni olmadığını 3-4 yıl öncesine ait olduğunu ileri süren Uygun, o güne ilişkin şunları anlattı:

"Arkadaşımla Kumsal isimli şahsın evine gittik. Kumsal maddeyi kullanıyordu. Bana uzattı ben de içtim. 'Bana ilk defa mı kullanıyorsun' dedi. Ben de hava atmak için daha önceden birçok uyuşturucuyu kullandığımı söyledim. Kumsal'ın bu maddeyi nereden aldığını bilmiyorum. Bu videoyu Kumsal'ın telefonundan ben çektim. Herhangi bir sosyal medyada yayınlamadım. Bu videoyu çektiğimde alkollüydüm. Kim tarafından sosyal medyada yayınlandığını bilmiyorum."

ALEYNA ÇAKIR OLAYI İÇİN DNA ÖRNEĞİ ALINDI

Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen'in ölümüne ilişkin Çakır'ın bedeninde tespit edilen DNA profilleri üzerinde işlem yapılacağı belirtilmişti.

Aleyna Çakır'ın klasik otopsi işleminde vajinal sürüntü örneği ile sağ eldeki tırnak parçasından tespit edilen DNA profilleri üzerinde gerekli mukayese işlemlerinin yapılması yönünde işlemlerin devam ettiği açıklanmıştı.

Bu kapsamda Ümitcan Uygun'dan DNA örnekleri alındı. Örnekler, Aleyna Çakır'ın bedeninde tespit edilen DNA örnekleri de karşılaştırılacak, soruşturma buna göre devam edecek.

Ümitcan Uygun tutuklandı

Ümitcan Uygun tutuklandı