Üçüncü sondaj gemisi Kanuni Türkiye'de
ensonhaber.com

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki varlığı, başta Avrupa Birliği olmak üzere birçok ülkede rahatsızlığa neden olsa da, doğalgaz arama çalışmaları, emin adımlarla ilerlenerek devam ediyor.

Bu kapsamda Doğu Akdeniz’de hidrokarbon arama ve sondaj faaliyetlerinin daha güçlü bir şekilde sürdürülmesi için Kanuni adı verilen üçüncü sondaj gemisi, 31 Ocak'ta teslim alınarak Türkiye Petrolleri envanterine kaydedildi.

SONDAJ GEMİSİ KANUNİ TÜRKİYE'YE GELDİ

Seyir için gereken bakım, tedarik ve test işlemlerinin Birleşik Krallık'ta tamamlanmasından sonra, 18 günlük seyrin ardından, 13 Mart'ta Doğu Akdeniz'deki Türkiye karasularına giriş yapan gemi, bu sabah Taşucu Mersin açıklarındaki demir sahasına ulaştı.

KORONA TEDBİRİ İÇİN GEMİYE GİRİŞ VE ÇIKIŞ YASAK

35 TPAO personeliyle Türkiye’ye giriş yapan Kanuni’ye, koronavirüs tedbirleri çerçevesinde giriş ve çıkışların yasak olacağı belirtildi. Bu süre zarfında açıklanan tedbirler gereği gemi ve mürettebatla ilgili uygulamalar da hayata geçirilecek.

Üçüncü sondaj gemisi Kanuni Türkiye'de

"MİLLETİMİZE HAYIRLI UĞURLU OLSUN"

Koronavirüs önlemleriyle ilgili sürecin tamamlanmasının ardından geminin bakım, güncelleme ve geliştirme süreci başlayacağını belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, " Milletimizin desteği, Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü iradesiyle Kanuni yeni ultra derin deniz sondajlarına en kısa zamanda başlayacak. Milletimize hayırlı uğurlu olsun. Pruvası neta, başarıları daim olsun.” dedi.