Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan kimdir
ensonhaber.com

Yaklaşık 150 bin avukatın kayıtlı olduğu Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB) Olağan Genel Kurul seçimleri sonra erdi.

348 delegenin oy kullandığı seçimde sabah saat 09:00 itibariyle başlayan oy verme işlemi 17:00’ye kadar sürdü.

Aday olan Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, TBB’nin yeni başkanı oldu.

Vatandaşların hayatına dair bilgileri araştırdığı Erinç Sağkan kimdir merak ediliyor.

EKİN SAĞKAN KİMDİR

Erinç Sağkan 24 Nisan 1978 yılında dünyaya geldi. Aslen Gümüşhane ilinin Şiran ilçesinden olan Erinç Sağkan ilk ve orta öğreniminden sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan kimdir

BARO SERÜVENİ

Ankara Barosu’nun çeşitli kurul ve merkezlerinde çalıştıktan sonra; 2010-2012 yılları arasında Ankara Barosu Yönetim Kurulu üyeliği , 2014-2016 yılları arasında Ankara Barosu Genel Sekreterliği, 2016 yılından itibaren ise Ankara Barosu Başkan Yardımcılığı yaptı.

Daha sonra Ankara Baro başkanlığına aday olan Erinç Sağkan, rakiplerine oranla en yüksek oyu alarak başkan seçildi. Seçimlere, Demokratik Sol Avukatlar grubu adayı olarak giren Erinç Sağkan 7 bin 227 oy ile baronun yeni başkanı seçilmişti. Rakipleri ise; Baroda Birlik ve Milliyetçi Avukatlar grubu adayı Gençer Özdemir 2 bin 283 oy, Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar grubu adayı Murat Kemal Gürbüz de bin 256 oy almıştı.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan kimdir

ADAYLIK AÇIKLAMASI

Sağkan adaylık açıklamasında şunları söyledi:

“Türkiye Barolar Birliği Genel Kurulu’nda Birlik başkanlığına adaylığımı, tüm kamuoyuna büyük bir heyecan ve saygı ile bildiririm. Savunmanın ağır ve organize bir saldırı altında yargı üçlemesinden soyutlanmaya ve parçalanmaya çalışıldığı bu dönemde; tüm baroların katkı ve katılımı ile savunmayı yeniden vazgeçilmezliğine ve saygınlığına hep birlikte kavuşturacağız.”

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan kimdir