Tunceli'de kırmızı listedeki terörist yakalandı
AA & Ensonhaber

Teröre karşı verilen amansız mücadele, hem içerde hem de dışarıda hız kesmeden devam ediyor...

Son olarak İçişleri Bakanlığı'ndan  yapılan yazılı açıklamada, Tunceli'de sürdürülen 'Yıldırım-4 Munzur Kutu' operasyonu kapsamında, İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Jandarma Komando ve Jandarma Özel Harekat (JÖH) birliklerince gerçekleştirilen hava destekli operasyonda 2 teröristin silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiği belirtildi.

KIRMIZI VE GRİ LİSTEDEKİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Teröristlerden birinin, terörden arananlarda sözde Dersim Eyaleti TKP/ML TİKKO terör örgütünün siyasi komiseri olan terörden arananlarda 10 milyona kadar ödülle kırmızı kategoride yer alan 'Nubar' kod adlı Erol Volkan İldem olduğu, diğer teröristin ise 500 bin TL’ye kadar ödülle gri kategoride yer alan, 'Roza' kod adlı Fadime Çakıl olduğunun tespit edildiği bildirildi.

Açıklamada ayrıca Hakkari Oğul kırsalında İl Jandarma Komutanlığınca gerçekleştirilen hava destekli operasyonda da 3 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

BAKAN SOYLU AÇIKLADI

Bakan Soylu, operasyonlara ilişkin Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Yıldırım 4 Munzur-Kutu Operasyonu'nda dün Tunceli’de; kırmızı kategori, TKP/ML TİKKO siyasi komiseri 'Nubar' kod Erol Volkan İldem, gri kategori, 'Roza' kod adlı Fadime Çakıl etkisiz. Hakkari Oğul kırsalında 3 terörist ölü ele geçirildi. Kahramanlarımıza teşekkür ediyoruz, Jandarma" ifadelerini kullandı.

Tunceli'de kırmızı listedeki terörist yakalandı

Tunceli'de kırmızı listedeki terörist yakalandı

Tunceli'de kırmızı listedeki terörist yakalandı

Öte yandan Tunceli Valiliği'nden yakalanan teröristlerle ilgili açıklama geldi.

TUNCELİ VALİLİĞİ'NDEN TERÖRİSTLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPILDI

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Tunceli Ovacık Kırsalında, Yıldırım-4 Munzur Kutu Operasyonu kapsamında MİT, Jandarmamız ve Emniyetimizin ortak istihbari çalışmaları, İl Jandarma Komutanlığımızın başarılı operasyonu neticesinde; 2 terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirilmiştir.

Etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin, Terör Arananlar Kırmızı Listede bulunan (10.000.000 TL’ye kadar ödülle) sözde TKP/ML-TİKKO Siyasi Komiseri Nubar (K) Erol Volkan İldem olduğu; etkisiz hale getirilen diğer teröristin ise Terör Arananlar Gri Listede bulunan (500.000 TL’ye kadar ödülle) Roza (K) Fadime Çakıl olduğu tespit edilmiştir.

Ayrıca operasyon bölgesinde; 2 adet kalaşnikof piyade tüfeği, 1 adet el bombası, 2 adet şarjör, 1 adet güneş paneli, 45 adet pil, 4 adet şemsiye, 2 adet küçük tüp, 6 çift mekap ayakkabı, 3 adet terörist kıyafeti, 50 kg un, 30 kg çay, çok miktarda örgütsel doküman ve yaşamsal malzeme ele geçirilmiştir.

İlimizde terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalar azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Tunceli'de kırmızı listedeki terörist yakalandı