Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın’ın ağabeyi Fatih Aydın, tutuklandı
DHA

Çiftlik Bank'ın kurucusu olan ve binlerce kişiyi kâr vaadiyle dolandırdığı gerekçesiyle tutuklu yargılanan Mehmet Aydın'ın ağabeyi Fatih Aydın, temmuz ayında Uruguay'da yakalanarak tutuklanmasının ardından salı günü Türkiye’ye iade edilmişti.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na getirilen Fatih Aydın’ın, savcılıktaki işlemleri sona erdi.

İFADE İŞLEMİ 5 SAAT SÜRDÜ

Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcısına ifade veren Aydın’ın ifade işlemi 5 saat sürdü.

Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın’ın ağabeyi Fatih Aydın, hakimliğe sevk edildi VİDEO

Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın’ın ağabeyi Fatih Aydın, tutuklandı

"KARDEŞİNİN TALİMATLARI DOĞRULTUSUNDA YÖNETİCİ OLARAK ÖRGÜTTE FAALİYET GÖSTERDİ"

Savcılık, Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne yazdığı tutuklamaya sevk yazısında, şüpheli Fatih Aydın'ın Çiftlik Bank kurucusu ve yöneticisi olan Mehmet Aydın'ın kardeşi olduğunu, ekonomik çıkar amacı güden suç örgütünün kurucusu ve yöneticisi olan şüpheli Mehmet Aydın'ın talimatları doğrultusunda yönetici olarak örgütte faaliyet gösterdiğini kaydetti.

Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın’ın ağabeyi Fatih Aydın, tutuklandı

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma yürütüldüğü sırada şüpheli Fatih Aydın’ın yurt dışına çıktığı, şüpheli Fatih Aydın'ın Fame Game Software Ltd.Şti.'nin ortaklarından olduğu, bu firmanın ve diğer tüm firmaların kontrolünü elinde tuttuğu belirtildi.

'HİLELİ DAVRANIŞLARLA DAHA ÇOK OYUNCUDAN PARA TEMİN ETTİ'

Sevk yazısında, Mehmet Aydın'ın ifadesinde ağabeyi Fatih Aydın'ın şirketin ortağı ve yetkilisi olduğunu beyan ettiği aktarıldı.

Şüpheli Fatih Aydın'ın, diğer şüpheliler ile Çiftlik Bank organizasyonu adı altında internet oyunundaki sanal hayvanların ömrünü bir yıl olarak belirleyip, oyuncuların elde ettiği küçük kârlar ve kâr beklentileri ile oyunda kalmalarını sağladığı, daha çok oyuncunun daha fazla para yatırmasını hileli davranışlarla temin edip, mağdurları zarara uğratarak eylemlerini süreklilik arz edecek şekilde devam ettirdiği anlatıldı.

Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın’ın ağabeyi Fatih Aydın, tutuklandı

"TÜM MAĞDURLARA KARŞI SORUMLULAR"

Bu nedenlerle şüpheli Fatih Aydın’ın tüm mağdurlara karşı sorumlu olduğunun belirtildiği yazıda, en başından beri vadedilen kâr beklentisinin gerçekleşmesinin imkansız olduğunun şüphelilerce bilinmesine rağmen eylemlerine devam ettikleri kaydedildi.

Savcılık, şüphelilerin internette oynanan Çiftlik Bank oyunu aracılığıyla yatırımcı oyuncularla yüz yüze gelmeden hileli davranışlarla oyuncuların katılımlarını, oyunda uzun süre kalmalarını ve daha çok yatırım yapmayı sağladıklarını vurguladı.

TUTUKLANDI

Savcılık, şüphelinin üzerine atılı suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların ve tutuklama nedeninin bulunduğunu belirtti.

Şüphelinin üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti ile mevcut delil durumunu göz önünde bulunduran savcılık, Fatih Aydın’ı tutuklanması talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti.

İlk kez mahkemede hakim karşısına çıkan Çiftlik Bank davası sanığı, Mehmet Aydın'ın ağabeyi Fatih Aydın tutuklandı.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)