TOGG, C segment sedan model çalışmalarına başladı
AA & Ensonhaber

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından üretilecek yerli otomobil, elektrikli otomobil piyayasında söz sahibi olmak için artık gün sayıyor.

Bursa'nın Gemlik ilçesine kurulacak fabrikada çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, heyecan verici yeni haberler gelmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde 2023'te banttan inmesi beklenen otomobilin, İstanbul Park'taki test sürüşü görüntüleri heyecan yaratmıştı.

C- SEDAN MODEL ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Seri üretimin yapılacağı Gemlik'teki fabrikanın da inşasında büyük ölçüde ilerleme sağlanırken, TOGG'dan heyecanı artıran yeni bir açıklama daha geldi.

TOGG CEO'su Gürcan Karakaş, "C segment sedanla ilgili çalışmalarımıza da başladık." dedi.

TOGG, C segment sedan model çalışmalarına başladı

SIRA C-SEDAN MODELİNE GELDİ

TOGG, 2030 yılına kadar 5 farklı elektrikli modelle karşımıza çıkacak. Bunlardan ilki C-SUV modeli olacak.

C-SUV modelinin üretilmesinin ardından, sıra C-Sedan modeline gelecek. Karakaş'ın yaptığı açıklamaya göre, şimdilerde C-Sedan ile ilgili çalışmalar yürütülüyor. TOGG'un bir sonraki hedefi ise C-Hatchback olacak.

C-SEDAN

Dijital ortamda gerçekleştirilen Uluslararası Otomotiv Mühendisliği Konferansı'nda (IAEC) konuşan Karakaş, TOGG projesinin 15 yıllık bir proje olduğunu anımsatan Karakaş, şunları aktardı:

"Özellikle seri imalata başlama kısmına kadar oldukça detaylı ve ondan sonra da en önemli kriterleri başta olmak üzere detaylandırdığımız, adım adım neler yapmamızın düşünüldüğü bir plandan bahsediyoruz.

"2023 İLK ÇEYREKTE C-SUV PİYASAYA ÇIKACAK"

2018 yılında şirketimizi resmen kurduk ve 2022'nin son çeyreğinde seri imalata hazır vaziyette tesislerimizi kurguluyoruz ve 2023 ilk çeyreğinde de C segmentteki SUV aracımızı piyasaya lanse edeceğiz.

Burada altını yine çizmek istediğim bir konu var. Yaptığınız araştırmalarda şunu gördük; başarılı olabilmek için, orta-uzun vadede seçim basketine girebilmek için birden fazla modelimizin olması lazım.

"C-SEDAN ÇALIŞMALARINA BAŞLADIK"

İdeali 4 ile 6 civarındadır, yeni bir oyuncu olarak biz beş tane model belirledik kendimize ve bunların üzerinde de adım adım uygulamalarımız olacak. Hatta şimdiden C segmentindeki Sedan'ımızın çalışmalarının da başladığından bahsedebilirim.

Başarının sürdürülebilir olması için ihracat yeteneğinin, yani rekabet yeteneğinin olabilmesi lazım. O nedenle de önce ülkemizde 18 ay kadar kalarak ve oradaki başarımızı vurgulayarak yurt dışına açılmak istiyoruz"

togg sedan

Gürcan Karakaş, mühendislik konusunda gelinen son aşamaya ilişkin ise, "Biz üç boyutlu modellemelerimizi, simülasyonlarımızı tamamladık, analizlerimizi tamamladık ve yavaş yavaş da fonksiyon testlerine başladık.

"ÇARPIŞMA VE KIŞ TESTLERİ BAŞLAYACAK"

Bunun için hatta tamamıyla Türkiye'de yaptığımız prototiplerimizi de kullanmaya başladık. Bu, bize Kovid-19 döneminde hız kazandırdı, bilgi transferinin oluşmasında bizi destekledi. Yavaş yavaş bu sürecin içerisinde biz çarpışma testlerimizle, kış testlerimizle ilerleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

TOGG’un üretim tesisinde gelinen son aşamaya ilişkin de bilgi paylaşan Karakaş, gövde, montaj tesislerinin ve boyahanenin artık üstünün kapandığını ve boyahanenin içerisindeki tesisin de kurulmaya başladığını sözlerine ekledi.