Terörden temizlenen Munzur Dağları, doğaseverleri ağırlıyor
İHA

Erzincan ve Tunceli’nin ortasında bulunan 3 bin 300 rakımlı Munzur Dağları, bugünlerde adeta saklı cennete döndü.

Zirvesinde kar, yazla birlikte açan rengarenk çiçekler ve şırıl şırıl akan derelerle dört mevsimin bir arada yaşandığı şehirde Tatlısu köyünden başlayıp doğa yürüyüşü yapan yerli turistler, kilometrelerce yol katederek 3 bin 300 rakımlı Munzur Dağları'na çıktı.

DÖRT MEVSİM BİR ARADA

Bir tarafı Erzincan diğer yüzü Tunceli’ye bakan Munzurlara çıkan vatandaşlar, gördükleri muhteşem doğa karşısında hayranlıklarını gizleyemedi. Yazla birlikte daha gür akan dereleri geçip rengarenk açan çiçekleri koklayan yerli turistler kilometrelerce yürüdükleri yolun yorgunluğunu unuttu.

Erzincan kent merkezinde hava sıcaklığının 29 dereceyi bulduğu günde Munzur’da karla serinleyen vatandaşlar, poşet ve sırt çantalarıyla kızak yapmayı da ihmal etmedi.

Yaz günü kızak keyfi yaşayan vatandaşlar unutulmaz bir gün yaşadıklarını kaydetti.

Terörden temizlenen Munzur Dağları, doğaseverleri ağırlıyor VİDEO

TERÖRDEN ARINDI, İLGİ MERKEZİ OLDU

Babalarının rahatsızlığı sonucu Almanya ve İstanbul’dan Erzincan’ın Çağlayan beldesine bir süreliğine gelen Şükran ve Suzan Ağgül kardeşler, doğa yürüyüşünden büyük keyif aldıklarını ifade etti.

Şükran Ağgül, “Munzur Dağları'nı hep televizyonlarda terör olaylarında duyardık. Buraya geldiğimizde de dağlara çıkmaya çekinirdik. Ama şimdi huzur ve güvenin tesis edilmesiyle bölgeyi ve dağları çok iyi bilen Murat Aydemir’le çıkmayı tercih ettik. 3 bin 300 rakımlı Munzur Dağları'ndaki manzara ve yüzlerce endemik tür ve çiçekleri yerinde görmek muhteşem bir duygu.” dedi.

İstanbul’dan gelen Suzan Ağgül ise, “Yaban hayatını bu kadar yakından görmek ve aynı gün içinde farklı türleri görmeyi hayal etmemiştim. Bundan sonra fırsat buldukça bu güzel doğaya gelmeye devam edeceğim. Bu mevsimde karda kaymak güzel bir tecrübe oldu.” şeklinde konuştu.

(ÖZEL) Yaz günü Munzur’da kızak keyfi -1

(ÖZEL) Yaz günü Munzur’da kızak keyfi -2

(ÖZEL) Yaz günü Munzur’da kızak keyfi -3

(ÖZEL) Yaz günü Munzur’da kızak keyfi -4

(ÖZEL) Yaz günü Munzur’da kızak keyfi -5

(ÖZEL) Yaz günü Munzur’da kızak keyfi -6

(ÖZEL) Yaz günü Munzur’da kızak keyfi -7

(ÖZEL) Yaz günü Munzur’da kızak keyfi -8

(ÖZEL) Yaz günü Munzur’da kızak keyfi -9

(ÖZEL) Yaz günü Munzur’da kızak keyfi -10

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)