Temel Karamollaoğlu anayasa iddialarına cevap verdi
ensonhaber.com

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin haftalık basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Karamollaoğlu'nun gündeminde ise İyi Parti'den ihraç edilen Ümit Özdağ'ın 2018'de CHP, İYİ Parti, HDP ve Saadet Partisi'nin ortak anayasa çalışması yaptığını ileri sürmesi vardı.

Türkiye'nin yeni siyasal gündemini oluşturan bu iddia İyi Parti ve CHP'de iç işleri karıştırırken Saadet Partisi'nde de gerginliğe neden oldu.

Temel Karamollaoğlu anayasa iddialarına cevap verdi

Saadet Partisi Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Karamollaoğlu, ortak anayasa çalışması iddiaları için "Bu tip açıklamalar ülkeye zarar veren dedikodulara sebep olan özellikle de iç hesaplaşmayı hedef alan iddialar olduğu için üzerinde durmuyorum" diyerek tepkisini şu ifadelerle sürdürdü;

"BUNLARA KİM İTİBAR EDİYOR"

Anayasalar önemlidir ama anayasalar gizli yapılmaz. Efendim neymiş gizli saklı anayasa görüşmeleri yapmışız.  Bu kadar saçmalığa kim itibar ediyor anlamıyorum. 2.5-3 yıl evvel seçimlere giderken millet ittifakını oluşturan ilkeler kamuoyuna açık toplantıda ele alındı ve deklare edildi. Bu anayasa yapmak için falan değildi.

Temel Karamollaoğlu anayasa iddialarına cevap verdi VİDEO

"NE ANAYASASI"

Bu tip açıklamalar ülkeye zarar veren dedikodulara sebep olan özellikle de iç hesaplaşmayı hedef alan iddialar olduğu için üzerinde durmuyorum. Bizim bir anayasa çalışmamız yok, şu anda da anayasa çalışması yapılacak bir zemin olmadığını da ifade etmek istiyorum. Ne anayasası önce babayasayı bir bitirelim! Bizim hukuk sistemimiz darmadağın, her tarafımız dökülüyor ülke olarak.

Temel Karamollaoğlu anayasa iddialarına cevap verdi