Tuma Çelik, HDP'den ihraç edildi
ensonhaber.com

Seçim çalışmaları sırasında düzenlenen dernek toplantısına katılan bir kadına tecavüz ettiği ortaya çıkan HDP'li Tuma Çelik'in, partiden ihraç edildiği açıklandı.

İFTİRA VE ŞANTAJLARA BAŞLADI DEMİŞTİ, BUGÜN İSE PARTİDEN İHRAÇ EDİLDİ

İhraç kararını HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, partisinin Merkez Disiplin Kurulu Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada duyurdu.

Çelik, daha önce, "Bir kadın bana yönelik iftiralarda bulunarak şantajlara başladı." demiş ve "Partinin zarar görmemesi için" istifa ettiğini açıklamıştı.

NE OLMUŞTU?

HDP'li Çelik’in, seçim çalışmaları sırasında düzenlenen dernek toplantısına katılan bir kadına tecavüz ettiği öne sürülmüştü.

Tecavüze uğradığını belirten D.K., Tuma Çelik'ten şikayetçi olmuştu.

Hakkında soruşturma açılan ve fezleke düzenlenen Çelik ise, partiden istifa etmişti.

Çelik'in istifasının ardından HDP'den "Yapılan incelemenin ardından konu derhal 30 Haziran tarihinde Merkez Disiplin Kurulumuza aktarılmıştır. Merkez Disiplin Kurulu, Çelik hakkında derhal soruşturma başlatmıştır.

Bu işlemin başladığı andan itibaren Meclis Grup Yönetimimiz, Çelik’in tüm parti ve Meclis faaliyetlerini dondurmuştur. Merkez Disiplin Kurulumuz konuya ilişkin çalışmasını titizlikle sürdürmektedir." açıklaması yapılmıştı.

Tuma Çelik, HDP'den ihraç edildi