Suriye açıklarında 1,5 ton uyuşturucu madde ele geçirildi
AA

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları, Suriye açıklarında "Onur Operasyonu" gerçekleştirdi.

Uluslararası sularda gerçekleşen ve 1.5 tonun üzerinde uyuşturucu madde ele geçirilen operasyona ilişkin görüntüler ortaya çıktı.

NEFES KESEN OPERASYON

Nefes kesen operasyonun görüntüleri İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlandı.

Operasyonun detaylarını da Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy anlattı. Bakan Ersoy, uyuşturucuya karşı mücadelenin sürdüğü belirterek, şöyle konuştu:

“Onur Operasyonu kapsamında, Akdeniz’in uluslararası sularında başarılı bir operasyona imza attık. Dün yapılan operasyonda Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı unsurlarımızca alınan istihbaratlar üzerine yapılan risk analizi kapsamında Akdeniz’de faaliyete başlanmış, ilgili deniz alanının gözetlenmesi maksadıyla EGM’ye ait İHA planlaması yapılmış, operasyonu icra maksadıyla EGM’den bir İHA ve 12 personel, Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan bir Korvet ve 2 bot ile toplam 135 personel görevlendirilmiştir.

EKİPLERİ GÖRÜNCE ÇUVALLARI DENİZE ATMAYA BAŞLADILAR

Arkadaşlarımız uzun soluklu bir çalışmayı denizde kesintisiz sürdürebilmişlerdir. Bayraksız bir balıkçı teknesi tespit edilmiş, teknenin şüphe arz eden hareketleri İHA ve Sahil Güvenlik gemilerindeki elektro-optik sistemler vasıtasıyla anlık izlenmiştir. Sabah 9 sıralarında tekneyle temas sağlanmış, müdahaleye gündüz başlanması zorunluluğundan dolayı unsurlarımızı fark eden şüpheliler, teknede bulunan suç unsurlarını denize atmaya başlamışlardır.

1.5 TON ESRARA EL KONULDU

Kısa süre içerisinde personellerimizce müştereken tekneye çıkılmış, 4 şüpheli etkisiz hale getirilmiş ve denize atmış oldukları çuvallar 2 saat boyunca toplanmıştır. Yapılan tespite göre çuvalların içerisindeki yaklaşık 1.5 ton esrar maddesine el konulmuştur. Bakanlığımızın uyuşturucu ile mücadelesi kararlılıkla devam edecektir.”

1.5 ton uyuşturucu madde ele geçirilen operasyonun görüntüleri VİDEO

Suriye açıklarında 1,5 ton uyuşturucu madde ele geçirildi

Suriye açıklarında 1,5 ton uyuşturucu madde ele geçirildi

Mehmet Ersoy: Ekipleri görünce çuvalları denize attılar VİDEO

Suriye açıklarında 1,5 ton uyuşturucu madde ele geçirildi

Suriye açıklarında 1,5 ton uyuşturucu madde ele geçirildi

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)