Süleyman Soylu’dan CHP’ye: Siyaset alanına terörizm çekiliyor
ensonhaber.com

Siyasette ‘millet bahçesi’ tartışması sürüyor…

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da konuyla ilgili görüşlerini dile getirdi, muhalefeti ağır bir dille eleştirdi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Soylu, Atatürk Havalimanı'na millet bahçesi yapılmasıyla ilgili tartışmalar hakkında “İstismar ve siyasi mağduriyet için manipülasyon yapılıyor.” dedi.

“Siyaset alanına terörizm çekilerek meşrulaştırılmaya çalışılıyor”

Soylu, “Siz Gezi olaylarında Türkiye’ye tarihsel bir travma ile karşı karşıya bırakmak isterseniz, kendi yönetiminizde Beşiktaş’taki ağaçları ortadan kaldırırsanız ardından da Atatürk Havalimanı’na binlerce ağacın dikilmesine itiraz ederseniz bu ne yaman çelişki derler. Şunu görüyoruz biz; siyaset alanına terörizm çekilerek meşrulaştırılmaya çalışılıyor. Siyaset alanına anarşizm çekilerek meşrulaştırılmaya çalışılıyor. Siyaset alanına kamu düzenini ortadan kaldırma arzusu çekilerek meşrulaştırılmaya çalışılıyor.” dedi.

Süleyman Soylu’dan CHP’ye: Siyaset alanına terörizm çekiliyor VİDEO

“Muhalefetken devlete 'katil devlet' demedik”

Kendi il başkanlığı döneminde muhalefet yapmasına rağmen yakıp yıkmadıklarını hatırlatan Soylu, “Bir terörist cenazesine bir vekil katılıyor, polise taş atılıyor ve bu meşrulaştırılmaya çalışılıyor. Ben de il başkanlığı yaptım, 23 yıl evvel. Biz de bu tip iktidara karşı muhalefette olduğumuz dönem birtakım eylemler ortaya koyduk. Birtakım eleştirilerimizi ortaya koyduk ama yakıp yıkmadık yani. İl başkanlığı yaparken de o dönemlerde devlete 'katil devlet' demedik. Bir taraftan 6'lı masaya oturacaksınız, diğer taraftan bu ülkenin cumhurbaşkanına hakaret edeceksiniz. Bir taraftan etik yasası isteyeceksiniz, bir taraftan hakaret edeceksiniz. Bütün bunlarla ilgili hukuk bir karar verecek. Acaba buradan bir istismar oluşturabilir miyim diye bir takım manipülasyonlara girmeye çalışacaksınız.” diye konuştu.

Süleyman Soylu’dan CHP’ye: Siyaset alanına terörizm çekiliyor

“İstanbul'un nefes alabileceği bir yer…”

İstanbul trafiğinin yapılan projelerle en aza indirildiğini vurgulayan Soylu, “Atatürk Havalimanı'nın olacağı millet bahçesi ile ilgili, belki birtakım uçuşlar da olabilme imkanına sahip olabilecek. İstanbul'un nefes alabileceği bir yerin itirazını geçmiş yaptıklarınızla kıyasladığınızda nasıl ortaya koyarsınız? Ağaç dikilirken yeşile yönelik itiraz mercilerinin karar vericileri bu topraklar içinde değildir. Bunlar uygulayıcıdır. Orada eylem yaptılar. Kaç kişinin geldiği, toplumsal tabanının olup olmadığı görüldü... Bugün eğer Kuzey Marmara Otoyolu olmasaydı İstanbul trafiği ne olurdu? Osmangazi Köprüsü olmasaydı ne olurdu? Marmaray olmasaydı ne olurdu? Avrasya olmasaydı ne olurdu?” diye sordu.