Süleyman Soylu: Sel bölgelerindeki arama kurtarma çalışmaları sürüyor
AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu; Bartın, Kastamonu ve Sinop'ta yaşanan sel felaketine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu, sel felaketinin yaşandığı bölgelerde arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, bir vatandaşın kayıp olduğunu söyledi.

Açıklamalarına devam eden Soylu, haber alınamayan bazı bölgeler olduğunu da sözlerine ekleyerek, gelen bilgiler doğrultusunda bilgilendirmede bulunacağını ifade etti.

"ARAMA-KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamaları şu şekilde:

"Bartın, Kastamonu ve Sinop'ta aşırı yağışlar sebebiyle sel afeti meydana geldi. AFAD koordinasyonunda hem müdahaleler hem tahliyeler hem de arama-kurtarma çalışmaları devam etmektedir.

"BİR KAYIP VATANDAŞIMIZ VAR"

Ben Kastamonu'ya, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum Bartın'a, Ulaştırma ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Adil Karaismailoğlu Sinop'a geçecekler. Bir kayıp vatandaşımız var. İlk aldığımız bir bilgi çerçevesinde bunu ifade etmek istiyorum.

Soylu: Sel bölgelerindeki arama kurtarma çalışmaları sürüyor VİDEO

"HABER ALINAMAYAN YERLER VAR"

Bazı haber alınamayan yerler var. Bunlarla ilgili haber alındığı sürece kamuoyuna vatandaşlarımıza bilgiyi intikal ettirmeye çalışacağız.

Yağış miktarı Sayın Tarım ve Orman Bakanımız burada Metroloji'den aldığı bilgilerde yer yer 300 kilogramın üzerinde geçtiği ifade ediliyor ki şu çizgiyi söylemek isterim 100 kilogramın üstünü biz afet olarak değerlendiriyoruz."

Süleyman Soylu: Sel bölgelerindeki arama kurtarma çalışmaları sürüyor

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)