Süleyman Soylu: Orta Doğu'da istikrarsızlığa ve teröre senaristlik yapılmaktadır
AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde düzenlenen Suriye Görev Gücü Değerlendirme Çalıştayı'na katıldı.

Bakan Soylu, burada yaptığı konuşmada, Orta Doğu üzerinde oynanan oyunlara dikkat çekti.

Türkiye'nin güvenlik sürecine değinen Soylu, 15 Temmuz sonrasında yeni güvenlik konsepti uyguladıklarını kaydetti ve şu şekilde konuştu:

"ORTA DOĞU'DA TERÖRE SENARİSTLİK YAPILIYOR"

"21. yüzyılın gelişmiş medeniyetleri ne yazık ki Orta Doğu'da istikrarsızlığa ve teröre senaristlik ve rejisörlük yapmaktadır. Elbetteki bu analizin küresel güçlerle ilgili boyutu, keza Türkiye'nin 15 Temmuz öncesi yaşadığı güvenlik süreci, 15 Temmuz'da yaşadığımız elim hadise, bunun yanı sıra maruz kaldığımız göç baskısı çok sayıda analize konu olmuştur.

Burada odaklanmamız gereken konu Zeytin Dalı, Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı harekatlarının bu gelişim süreçleri içerisinde bizim için neyi ifade ettiğini doğru tarif edebilmektir.

Süleyman Soylu: Orta Doğu'da istikrarsızlığa ve teröre senaristlik yapılıyor ViDEO

"GÜVENLİĞİMİZ SINIRLARIMIZIN ÖTESİNDE BAŞLIYOR"

15 Temmuz sonrasında bizzat Sayın Cumhurbaşkanımızın yönlendirmesi ve talimatıyla, bizzat yönetimiyle uyguladığımız yeni güvenlik konseptimiz gerçekleştirdiğimiz bu üç harekat ve bu harekatlar doğrultusunda bölgede izlediğimiz ilkeli siyaset, DEAŞ-PKK ve bunların uzantılarına karşı kurduğumuz saha baskısı, içerde terörle mücadelemiz, güvenliğimizin esas itibarıyla sınırlarımızın ötesinde başladığını net şekilde ortaya koymuştur.

"AYAKTA KALABİLMEMİZ İÇİN..."

Bunu 'Türkiye'nin orada ne işi var?' diye düşünenlere anlatıyorum. Libya'ya gidiyoruz, 'Libya'da ne işin var? Suriye'de ne işin var? Doğu Akdeniz'de ne işin var? Irak'ta ne işin var?' Keşke bir işimiz olmasaydı. Ama güvenlik sömürgeciliğiyle yönetmeye çalıştıkları 21. yüzyılda ayakta kalabilmek için bu adımları atabilmek şarttır."

Süleyman Soylu: Orta Doğu'da istikrarsızlığa ve teröre senaristlik yapılmaktadır

Süleyman Soylu: Orta Doğu'da istikrarsızlığa ve teröre senaristlik yapılmaktadır

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)