Süleyman Soylu: Haksız bir ithamla karşı karşıya kaldık
AA & Ensonhaber

Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çıkması tartışmaları da beraberinde getirirken İçişleri Bakan Süleyman Soylu, konuya ilişkin ikinci bir açıklama yaptı.

Türk Polisi ve Diğer Kolluk Kuvvetleri'nin Seyahat Belgesi Sahteciliği Tespiti ve Risk Analizi Kapasitesi'nin Güçlendirilmesi Projesi Açılış Konferansı'nda konuşma yapan Bakan Soylu, sözleşme üzerinden haksız ithamlarla karşı karşıya kalındığını belirtti.

"İSTEDİĞİMİZ SÖZLEŞMEYİ İMZALAR, İSTEDİĞİMİZDEN ÇIKARIZ"

Tartışmalara tepki gösteren Soylu, "Attığımız tüm adımların hiçbirini İstanbul Sözleşmesi yapmadı. Nasıl göç meselesinin insanlık meselesi olarak altını çizmişsek bu meselenin tamamına da böyle bakıyoruz. Biz egemen bir devletiz. İstediğimiz uluslararası sözleşmenin altına imza atar, istediğimizden çıkarız. En son Polonya, lezbiyen, gey, trans tüm bunlara itiraz ettiği için Polonya çıktı, dünya da yıkılmadı. Dünyanın karşı karşıya kaldığı cinayet oranları belli, Türkiye'nin de belli. Bizim için '1' sayısı da fazla. Bize bu konuda sanki her şey bitti, yarından itibaren kadınla ilgili meselelerde hiç bir adım atmayacağımızı iddia edenler, Türkiye'nin kapasitesine, kanunlarına, hem de bu kadar çabamıza haksızlık etmektedir. Bizim bu sözleşmeden çıkma hakkımız var. Her şey istismar nedeni; şu ideolojik kalıplardan ne olursunuz bir kurtulalım. Bu konuların her biri ile mücadele aynı kararlılıkla devam edecektir. Milletimiz bize güvensin." ifadelerini kullandı.

Süleyman Soylu: Haksız bir ithamla karşı karşıya kaldık ViDEO

Süleyman Soylu: Haksız bir ithamla karşı karşıya kaldık