Süleyman Soylu: 20 Kasım itibariyle 234 kadın cinayete kurban gitti
DHA

Türkiye'de kadına yönelik şiddet haberleri son günlerde artışa geçti.

Son olarak; Nevşehir'de yaşayan Bayram Ç., kendisinden boşanmak isteyen eşinin evine bomba düzeneği kurdu. Bombayı imha eden emniyet ekipleri, ardından Bayram Ç.'yi yakaladı. Tutuklanan zanlı cezaevine gönderildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.

Bakan Süleyman Soylu, toplantıda yaptığı konuşmada son zamanlarda yaşanan kadın şiddeti ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"KENDİNİZE GELİN YAHU"

Erkeklere seslenen Süleyman Soylu, "Erkeklere sesleniyorum: Kendinize gelin yahu. Fiziksel olarak güçlü olabilirsiniz. Böyle bir ayıp olur mu? Neyi tatmin ediyorsun? Neyi ortaya koyuyorsun? Neyini sağlıyorsun? Hangi duygunu yüceltiyorsun? Ayıptır." dedi.

Süleyman Soylu: 20 Kasım itibariyle 234 kadın cinayete kurban gitti

"20 KASIM İTİBARİYLE 234 KADIN HAYATINI KAYBETTİ"

Bakan Soylu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

"2016'da 304, 2019'da 336. Bu yıl 20 Kasım itibariyle 234 kadına yönelik şiddet kapsamındaki cinayetlerde kadınlar hayatını kaybetmiştir. Geçen yılın ilk 10 ayında 308'di, bu yıl 234. Yüzde 24 azalma var ama bizim için 1 bile fazla.

Çırpınıyoruz bir şiddet olmasın diye. Bakanlıklarımızın önemli bir bölümü seferberlik ilan etmiş durumda. Her sabah bu rakamları alıyoruz. Hepimiz üzerine düşeni yapıyoruz. Bu nasıl böyle olur diye neredeyse kıyameti koparıyoruz.

Süleyman Soylu: Nereden çıktı kadın dövmek

"KADES'İ İNDİRİN DİYE YALVARIYORUZ"

KADES’i indirin diye yalvarıyoruz. Belki bir aile şiddeti engelleyebiliriz diye. 21. asırda her şeyin şeffaf olduğu, her şeyin takip edildiği bir asırda hala bu konuda ideolojik anlayışın esiri olanlara ve bu meseleye çelme atmak isteyenleri üzülerek izliyorum."

Süleyman Soylu: 20 Kasım itibariyle 234 kadın cinayete kurban gitti

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)