Sosyolog Yasin Aktay:  Solculara göre AK Partili kesim hiç iyi bir şey yapamaz
ensonhaber.com

24 TV ekranlarında Esra Elönü'nün sunduğu Arafta Sorular'ın bu haftaki konuğu Sosyolog Yazar Prof. Dr. Yasin Aktay oldu.Programda Esra Elönü'nün sorularını yanıtlayan Aktay, gündeme ilişkin açıklamalar da bulundu.

25. ve 26. dönem AK Parti Siirt Milletvekilliği görevinde de bulunan Aktay, hükümetin hizmet politikalarını değerlendirdi.

Yapılan projelerde sok kesimin rahatsızlığına değinen Aktay,  sol kesimin muhafazakar kesimin hiç iyi bir şey yapamaz görüşünde olduğunu vurguladı.

"Sol kesimde kıskançlık görüyorum"

Aktay, bunu kıskançlık olarak gördüğünü belirterek şu ifadeleri kullandı;

"Sol kesimde ben kesinlikle kıskançlık olarak görüyorum iyi bişey yaptığımız zaman bize yakıştırmıyorlar.

AK Partili bi insan iyi bişey yapamaz. Yapıyorsa işin içinde hele de yatırım varsa 'parayı götürüyorlardır' diyorlar.

Sosyolog Yasin Aktay:  Solculara göre AK Partili kesim hiç iyi bir şey yapamaz VİDEO

"Siirt'e 100 milyon dolarlı yatırım getirdim"

Yeni bir iş adamın önü açılmaya çalışıyor, devletin imkanları peşkeş çekiliyor diyorlar. Yani ben ne yaptığımı kendim biliyorum. Siirt gibi bir yere 100 milyon dolarlık yabancı yatırımı ikna edip, Siirt'e getirmek.

Türkiye kendi çinkosunu dışardan ithal ediyor. Türkiye'nin kendi madenleri var ama üretilen çinko Çin'e ve İran'a ihraç edilip, Çin'den İran'dan veya başka bir ülkeden mamül çinko ithal edilmektedir.

Ben Siirt'e milletvekil olarak seçildiğim zaman bi sosyolojik perspektifim var bi Arap tanışıklığım var, bunları ben bir araya getirdim bir kuruş para almadan yaptım. Niçin yaptım kendi şehrime görevim var.

"Muhafazakar kesimin iyi bir şey yaptığını görünce çamur atıyor"

Belirli gruplardan bahsederken içlerinden birtakım insanları yine ayırt edelim, biz yine vicdan ölçülerinden kaçmayalım. Gerçekten sola inanan, solun iyiliğine inana birtakım insanları tenzi edelim ama bir sol kesim var. O sol kesim gerçekten muhafazakar kesimin iyi bir şey yapacağına inanmıyor. Gördüğü zaman çamur atmaya çalışıyor."

Sosyolog Yasin Aktay:  Solculara göre AK Partili kesim hiç iyi bir şey yapamaz

Yatırım bedeli 102 milyon dolar

Yatırım bedeli 102 milyon dolar olan çinko fabrikasından binlerce kişi istihdam sağlıyor.

Türkiye’nin çinko ihtiyacında dışa bağımlılığı bitiren tesiste çalışanların çoğunluğu Siirt’ten kabul edilirken, bölgede işsizlik de azaltıldı.

Sosyolog Yasin Aktay:  Solculara göre AK Partili kesim hiç iyi bir şey yapamaz

Hedef 250 bin ton çinko

Türkiye’nin çinkodaki ithalatını yüzde 40 oranında azaltacak olan tesiste zamanla kapasite artırım yatırım tutarını 500 milyon dolara üretilen çinkoyu da 250 bin tona ulaştırmak hedefleniyor.

2023'te çinko ithalatı bitecek

Tesisin asıl hedefi, 2023 itibarıyla Türkiye’nin çinko ithalatının tamamen sıfırlanması. Bir diğer yandan kurşun ithalatının da bu doğrultuda bitmiş olacağı belirtiliyor.

Sosyolog Yasin Aktay:  Solculara göre AK Partili kesim hiç iyi bir şey yapamaz