Sokak röportajında memleketin halini değerlendiren Malatyalı
ensonhaber.com

Ahsen TV kameralarına konuşan bir vatandaş, son dönemde yaşanan tartışmalarla ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşsizlik tartışmalarıyla ilgili yerinde tespitleriyle dikkat çeken şahıs, söyledikleriyle izleyenlerin takdirini kazandı.

"İŞSİZLİK VAR DİYORLAR, YALAN"

İşsizliğin olmadığını, aksine insanların iş beğenmeyerek bu duruma sürüklendiğini belirten Malatyalı şahıs, "İşsizlik var diyorlar, yalan. Para yok diyorlar, yalan." ifadeleriyle ses getirdi.

"FISTIK GİBİ ÇEKYATI, TELEFONU VAR AMA AÇIM DİYOR"

"Fıstık gibi çekyatı var, fıstık gibi telefonu var ama diyor ben açım diyor." diyen vatandaş, ülke insanının beğenmediği işleri Suriyelilerin yaptığını ve bunun da ekonomiye büyük katkı sağladığını belirtti.

İŞSİZLİK KONUSUNDA SURİYELİLER BAHANE EDİLİYOR

Son olarak Suriyelileri işsizlik konusunda bahane olarak sunanların, mülteciler gelmeden önce de iş beğenmediğini sözlerine ekleyen şahıs, "2011'de geldi adamlar, ondan önce de iş beğenmiyordun. 2007'de kim vardı, çalışmıyordun." dedi.

İşte Malatyalı o vatandaşın dikkat çeken açıklamaları...

Sokak röportajında memleketin halini değerlendiren Malatyalı

.

"TOK GÖRMEDİM Kİ, SORSAN HEPSİ AÇ"

O vatandaşın açıklamaları ise şu şekilde:

Ben tok görmedim ki, sor millete hepsi aç, yalan, hepsi yalan. Fıstık gibi çekyatı var, fıstık gibi telefonu var ben açım, sor bakayım o adama çalışıyor mu? tamam, işte çalış 120 lira olsun. Aslan aç kaldı mı ava çıkar, ava çıkar derken hırsızlık yap demiyoruz. Neden açsın, açlıktan kastın ne? Annen devamlı aynı yemeği mi pişiriyor. Bir tane milletvekili dedi ki “Biz Türklere iş beğendiremiyoruz.” Adamı kovdular. Doğru söylüyor. Adam çalışmıyor niye çalışmıyor. “Ben ezildim” ne ezildin, marangozda çıraklık yaptın, kötü mü oldu bak adam çıktın.

"DEMİR DOĞRAMACIYA 7 BİN LİRA MAAŞ VERİYOR, ADAM YOK"

Çalışmıyor baba da destek veriyor anne de destek veriyor, “Herif Allah aşkına bu çocuk İkitelli’ye nasıl gidecek” ben nasıl gittim, 9 yaşında ben berber çıraklığı yaptım Erzurum’da. Şimdi adam çalışmıyor, Suriyeli çalışıyor “Allah belanı versin” diyor bir de Suriyeli olmasa ayakkabıyı giyemeyeceksin, adam demir doğramacıya 7 bin lira maaş veriyor adam yok. 8 tane makinem var, 3’ü çalışıyor 5’i yatıyor, acemiye 2 bin 500 lira para vereceğim İkitelli organize diyor gitmiyor adam çalışmaya. Niye tozlu anası da kıymıyor, babası da kıymıyor, bunların çocukları doğarken boncukla mı doğmuş ben çözemedim. Ondan sonra Suriyeli gitsin, şimdi Afganlarda geliyor mübarek olsun ne olacak şimdi? Türkiye’den başka sığınacak kapısı da yok.

"KİMSEYİ SAVUNMUYORUM, GERÇEĞİ SÖYLÜYORUM"

Ben de istemiyorum Allah biliyor ya memleketinde olsun, ancak madalyonun öteki yüzüne baktığımız zamanda senin temel soruna geliyor “ayrıştım” niye ayrıştın? Ondan önce kim vardı? Sen yine çalışmıyordun, vallahi iş beğenmiyorlar. Arkadaşım telefon açmış 80 bin tane malı pazartesiye yetiştirmem gerekiyor, 2 tane Türk aldım öğlen yemeğinde kaçtılar. 200 lira yevmiye veriyormuş adam, yapacakları iş ağır değil. Millet sigortalı çalışmıyor, ne yapıyor biliyor musun? Tekstilde 3 bin 500 lira maaş alıyorum bak, adam diyor ki ben 3 bin 500 lira maaşı istemiyorum, 150 – 200 liraya yevmiyeye gidiyor. 4,5-5 milyon yevmiyeci var. Ben burada kimseyi savunmuyorum gerçeği söylüyorum.

İnsanlar sigortalı çalışmaktansa yevmiyeye gitmeyi tercih ediyorlar. Niye sigortasız diye sorunca, borcum var diyor. Başına gelecek iş kazasını düşünmüyor. Geleceğini düşünmüyor. 5 bin lira gidip tatil beldelerinde soyulacağıma benim güzel Anadolu’m var gider Anadolu’yu gezerim. Edirne’den Kars'a benim milletim eşsizdir.

"BABAM BİR MEMUR MAAŞIYLA BİZE BAKARDI"

5 bin lira toplayıp al bu parayı ben yiyemedim sen ye diyorlar. Geliyor ondan sonra Allah belanı versin Tayyip Erdoğan açım. Bizim evde yumurta piştiği zaman çok lükstü, babam bir memur maaşıyla bizi bakardı. Biz de hiç şikâyet etmezdik. Yokluk vardı ama biz şükretmeyi bilirdik. Şimdi bir tek kuş sütü eksik olan sofraya çocuk ekmeği kızartmamışsın anne diye şikâyet ediyor.

"ŞIMARIK BİR NESİL YETİŞİYOR"

Bu bir imtihandır. Şımarık bir nesil yetişiyor. Allah aşkına çocuklarınızı İslam ahlakı üzerine yetiştirin, dinini bilmeyen bir çocuk hiçbir şeyi bilemez, öğrenemez. Paylaşma duygumuz yok, kendinize saygını olsun. Tarihimizi iyi okuyun. Kendinize idoller oluşturmayın. Bu millet tektir dünyada eşi benzeri yoktur. Birbirimize tahammül etmeyi öğreneceğiz bütün olay burada bitiyor."

Sokak röportajında memleketin halini değerlendiren Malatyalı

Sokak röportajında memleketin halini değerlendiren Malatyalı