Sokak kısıtlamasına uymayan 66 bin 161 kişiye işlem
AA & Ensonhaber

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 'Tam kapanma' dönemine geçilirken, İçişleri Bakanlığı son haftanın denetim raporunu açıkladı.

66 BİN 161 KİŞİYE İŞLEM YAPILDI

Bakanlık, kısıtlama ihlalinde bulunan 66 bin 161 kişi hakkında 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve TCK’nın ilgili maddeleri kapsamında adli ya da idari işlem yapıldığı belirtildi.

İçişleri Bakanlığı'dan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Bir yılı aşkın süredir dünyada ve ülkemizde görülen Covid-19 salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla, temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra hayatın her alanına yönelik uyulması gereken önlemler belirlenerek, uygulamaya geçirilmiştir.

Salgının seyrini kontrol altında tutulabilmek için alınan yeni tedbirlerle birlikte 27 Mayıs Perşembe saat 19.00’da başlayan ve 17 Mayıs Pazartesi günü saat 05.00’te sona erecek 'Tam Kapanma' uygulamasına geçilmiştir. Tam kapanma sürecinde alınan tedbirlere vatandaşlarımız özveriyle büyük oranda uyum sağlamıştır.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 26 Nisan-03 Mayıs tarihleri arasında ülke genelinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden 66 bin 161 kişiye adli ya da idari işlem uygulanmıştır."

Sokak kısıtlamasına uymayan 66 bin 161 kişiye işlem

Sokak kısıtlamasına uymayan 66 bin 161 kişiye işlem