Şırnak'ta köy yollarına 78 milyon liralık yatırım yapıldı
İHA

Geçmiş yıllarda terör örgütü tarafından araçlar yakılarak yaptırılmayan yollar, güvenlik güçlerin başarılı operasyonları sonucunda bölgede sağlanan huzur ortamı ile yapılmaya başlandı.

Şırnak Valiliği İl Özel İdaresince, 3 yılda Köylerin Altyapılarının Desteklenmesi Projesinin (KÖYDES) de katkılarıyla köy ve mezra yollarının asfaltlanması ve iyileştirilmesi için 78 milyon liralık yatırım yapıldı.

Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, yolları İl Özel İdare ve KÖYDES programlarına aldıklarını söyledi.

Şırnak'ta köy yollarına 78 milyon liralık yatırım İZLE

“2 BİN KİLOMETREYİ AŞKIN BİR YOL AĞIMIZ VAR”

Bu yıl İl Özel İdare programı kapsamında yol-ulaşıma yaklaşık 20 milyon lira yatırım yaptıklarını aktaran Vali Pehlivan, "Ağırlığı altyapıya, stabilize yol ve sanat yapılarına verdik. Toplamda 2 bin kilometreyi aşkın bir yol ağımız var. Bu yollarımızın 3’te 2’si devletimizin destekleri ve imkanlarıyla Özel İdare ve KÖYDES yatırımlarıyla asfaltlanmış durumdadır. Yaklaşık 185 kilometre stabilize, sanat yapılarıyla birlikte bir çalışma hayata geçirdik. Bu ay itibariyle özellikle Cizre, İdil, Silopi gibi mevsim şartlarının daha müsait olduğu alanlarda çalışmalarımız tamamlanmak üzeredir. Yine 15 kilometre BSK asfalt çalışmamız oldu. Önümüzdeki yıl, bu yıl altyapısını bitirdiğimiz bu güzergâhlarda imkânlarımızı zorlayarak hızlı bir şekilde asfalt çalışmalarımızı sürdüreceğiz." dedi.

Şırnak'ta köy yollarına 78 milyon liralık yatırım yapıldı

"51 PROJEYLE 259 KÖYE 78 MİLYON LİRA HARCANDI"

Şırnak merkez, ilçeler, köyler ve mezralara kadar yoğun, hummalı bir çalışmanın söz konusu olduğunu belirten Vali Pehlivan şöyle devam etti:

"Şırnak genelinde huzurun sağlanmasıyla kırsala yönelik yatırımlara ağırlık verdik. İl Özel İdaresi kaynaklarınca 2017-2020 arasında biten 51 projeyle 259 köye 298 kilometre asfalt yol, 20 kilometre beton yol, 6 kilometre yol açma ve 31 metrekare parke taşı hizmeti için 78 milyon 716 bin lira harcandı. Bu çalışmalarımız 12 ay boyunca devam ediyor.

Tabi ki kış mevsimi olması hasebiyle özellikle ilimizin doğu ilçelerinde bir yandan kar mücadelesi devam ederken, bir yandan da arazi ve hava şartlarının uygun olduğu ortamlarda, ilçelerimizde, köylerimizde, mezralarımızda bakım onarım ve altyapı çalışmaları sürüyor. Ben bütün bu yatırımların vatandaşlarımıza, hemşehrilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Bu yapılan yolların kazasız, belasız bir şekilde kullanılmasını diliyorum."

Şırnak'ta köy yollarına 78 milyon liralık yatırım yapıldı

“BÖLGEDE ARTIK TERÖR YOK, HUZUR VAR”

Cizre'ye bağlı Düzova köyü muhtarı İsmail Demir, son 2 yılda yapılan çalışmalarla köy yollarının son derece konforlu hale geldiğini söyledi.

Demir, "Yollarımız güzel ve otoban gibi oldu. Araçlarımızla son derece kaliteli yollarda seyahat edebiliyoruz. Eskiden yollar bozuk olduğu için araçlarımızda sık sık arızalanıyordu. Şimdi herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz." şeklinde konuştu.

Güneyce köyünde oturan Hamit Çekmaz ise köylerinin merkeze 40 kilometre uzaklıkta olduğunu, devlet tarafından yol ve su hizmetlerinin çok iyi yürütüldüğünü dile getirdi.

Çekmaz, "Bölgede artık terör yok huzur var, aynı zamanda devletin bize sağladığı hizmetler var. Yolumuz, suyumuz her türlü ihtiyacımız karşılanıyor. Son 3 yılda yapılan asfaltlarla son derece kaliteli yollara sahip olduk. İl ve ilçelerde hangi yollar mevcutsa köylerimizde de aynı yollar var. Emeği geçen devlet büyüklerimize teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

Şırnak'ta köy yollarına 78 milyon liralık yatırım yapıldı

Şırnak'ta köy yollarına 78 milyon liralık yatırım yapıldı

Şırnak'ta köy yollarına 78 milyon liralık yatırım yapıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)