Sınır kapısında tır yoğunluğu
DHA

Tüm dünyada endişeye neden olan koronavirüs nedeniyle, Türkiye'nin sınır komşusu İran'da 8 kişi öldü.

Yaşanan ölümlerin ardından Türkiye, İran’a açılan tüm kapılarını kapattı.

İRANLILAR ARAÇLARIYLA BİRLİKTE GEÇİYOR

İran'a açılan Gürbulak Gümrük Kapısı'nda, bir dizi tedbirler alındı. Gürbulak Gümrük Müdürlüğü çalışanları; gümrük işlerinde plastik eldiven, maske ve dezenfektan kullanmaya başladı. İran'da yaşayan Türklerin yaya olarak, Türkiye’de bulunan İranlıların da araçları ile birlikte geçişine izin veriliyor.

Sınır kapısında tır yoğunluğu

SINIRDA TERMAL KAMERALAR VAR

İran’dan Türkiye'ye yaya olarak gelen Türk iş insanı Serhat İnan Niyet, “İki gün önce Azerbaycan’dan İran’a geçtim. İran’a girişte sıkı bir denetimden geçtik. İran’dan Türk tarafına geçerken sıkı bir kontrolden geçirildim. Ateşimi ölçüp, dezenfekte ettiler. Çok şükür bir hastalık belirtisi çıkmadı. İranlıların bu tarafa bizim de o tarafa girişimiz yasak. Araçların geçişine izin verilmiyor. Benim aracım sınırda kaldı. Kendim geçtim. Sınırda bekleyen İran plakalı araçlar, İran’a alınıyor. Türk plakalı tır ve diğer araçların İran’a girişi yasak olduğu için geri gönderiliyor. Sınırda termal kameralar da var.” diye konuştu.

Sınır kapısında tır yoğunluğu

ÜLKE EKONOMİSİNİ SARSABİLİR

Ülkelerine giriş yapmak için sınır kapısında bekleyen İranlı şoförler ise, yaşanan olaylar nedeniyle üzüntülü olduklarını belirtti. Kapıdan geçiş yaptıklarını ancak bunun çok zaman aldığını belirten şoförler, bu virüsün ülke ekonomilerine büyük darbe vuracağını söyledi.

Sınır kapısında tır yoğunluğu

Sınır kapısında tır yoğunluğu

Sınır kapısında tır yoğunluğu

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)