Şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının ataması yapıldı
AA

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Bakanlıkta gerçekleştirilen Şehit Yakınları, Gaziler, Gazi Yakınları ile Devlet Korumasından Yararlanan Gençlerin Kamuya Yerleştirme Kura Töreni'nde yaptığı konuşmada, sosyal mesafe tedbirleri dolayısıyla az sayıda kişiyle töreni gerçekleştirdiklerini belirterek, atama sonuçlarının Bakanlığın web sitesi üzerinden öğrenilebileceğini söyledi.

Şehitlik ve gaziliğin, hiçbir maddi değerle ölçülemeyecek derecede büyük bir şeref, onur ve itibar olduğuna dikkati çeken Selçuk, AK Parti hükümetleri döneminde şehit yakınlarının istihdam hakkını 1'den 2'ye çıkardıklarını anımsattı.

“2020 YILI ATAMALARI 1000’E YAKLAŞACAK”

Selçuk, “Vazife malulleri ile terörden zarar gören sivil vatandaşlarımız da artık istihdam hakkından yararlanabiliyor. 2002 yılına kadar yalnızca 6 bin 315 vatandaşımıza istihdam hakkı sağlanmıştı. Hükümetlerimiz dönemlerinde istihdam hakkı kapsamını genişlettik. 38 bine yakın şehit yakını, gazi ve gazi yakınımızın kamu kurumlarında istihdamını sağladık. Sadece 2019 yılında 2 bin 191 hak sahibimizin ataması yapıldı. Bugün kamu kurumlarımıza yerleştirilecek 274 kardeşimizle birlikte 2020 yılı atamalarının sayısı 1000'e yaklaşacak.” ifadelerini kullandı.

Şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının ataması yapıldı

“SİYASİ BİR MENFAAT ELDE ETMEDİK”

Şehit yakınlarına, gazilere ve gazi yakınlarına hizmet vermeyi “şerefli bir vazife” olarak addettiklerini belirten Selçuk, “Bunu hiçbir zaman bir siyasi propaganda aracı yapmadık, yapmıyoruz ve bundan da bir siyasi menfaat elde etmedik, etmeye de çalışmadık. Dolayısıyla 'şunu verdik, şunu yaptık' diye bir şekilde de hiçbir zaman vurgulamıyoruz. Fakat herkes bilmeli ki Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece ve biz bu hizmetleri verdiğimiz sürece her daim biz şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin, gazi yakınlarımızın yanında olacağız.” dedi.

BAĞIŞLAR 2 MİLYARI AŞTI

Bakan Selçuk, salgın sonrasında “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” yardım kampanyasının başlatıldığını hatırlatarak, “Milletimizin teveccühüyle kampanyamıza vatandaşlarımız 2 milyar lirayı aşkın bağış yapmışlardı. Bu kaynakları da vatandaşlarımıza ulaştırmaya başladık.” ifadelerini kullandı.

Şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının ataması yapıldı

DEVLET KORUMASINDAKİ GENÇLER

Devlet koruması altında yetişen gençlerin, devlet himayesinin bir göstergesi olarak atamalarını yapacaklarını anlatan Selçuk, bu gençlere mezun oldukları alanlara göre atama imkanı verdiklerini bildirdi. 2019 yılı mayıs ve eylül döneminde toplam 1714 genci kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirdikleri bilgisini veren Selçuk, "Bu yıl ocak ayında ise 1147 gencimizin atamasını yaptık. Bugün yapacağımız 926 atama ile birlikte 2020 yılında 2 bin gencimizi kamuda göreve başlamış olacak. Hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Selçuk, böylece bugüne kadar devlet koruması altında yetişmiş yaklaşık 53 bini aşkın genci kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirmiş olacaklarını söyledi.

Şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının ataması yapıldı

TÖRENDE DUYGU DOLU ANLAR

Bakan Selçuk daha sonra 274 şehit yakını, gazi ve gazi yakını ve 926 devlet korumasındaki gencin atamasına ilişkin kura çekimini başlattı. Törende atama yerlerini öğrenenler duygu dolu anlar yaşadı.

1998 yılında devlet koruması altına alınan Selma Akyol, Tarım ve Orman Bakanlığına atanması dolayısıyla sevincini Bakan Selçuk ile paylaştı.

Akyol, mutluluğunu gözyaşları içinde dile getirerek, teşekkürlerini iletti.

5 yıldır devlet koruması altında bulunan 18 yaşındaki Çiçek Daşkın da Devlet Su İşlerine atandığını belirterek, “Allah devletimizden razı olsun, çok teşekkür ediyorum. Çok mutlu olduk. Çok güzel bir şey bu." dedi.

Oğlunu 8 ay önce Barış Pınarı Harekatı'nda Suriye'de şehit veren Yeter Keskin ise atamasının Gazi Üniversitesi'ne yapıldığını dile getirerek, “Oğlumun sayesinde buraya geldim. Bakanımıza, Cumhurbaşkanımıza böyle bir imkan tanıdıkları için çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Kura töreninin sonunda Selçuk, şehit aileleri, gazi ve gazi yakınlarıyla bir süre sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının ataması yapıldı

Şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının ataması yapıldı

Şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının ataması yapıldı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)