Şehit öğretmen Aybüke Yalçın'ın acısı dinmiyor

Batman'ın Kozluk ilçesinde görevli 22 yaşındaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın, 9 Haziran 2017 yılında hain teröristler tarafından şehit edilmişti.

Aybüke Öğretmen'in acısı yıllar geçmesine rağmen dinmiyor.

Yalçın'ın Karabük Safranbolu'da yaşayan ailesi, evlat acısıyla sınanmaya devam ediyor. Baba Sadık Yalçın, kızı olmadan geçen 5 yılın zorluklarını anlattı.

"Hainlerin kökünün kazınması bizleri memnun eder"

Türkiye'de teröre karşı büyük bir mücadele verildiğine dikkati çeken baba, "Hainlerin kökünün kazınması tabii ki millet olarak bizleri memnun eder. Askerlerimiz, güvenlik güçlerimiz ve onların başındaki siyasi irade, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, diğer kurumlarımız mümkün olduğu kadar bunların temizlenmesine kendilerini adeta vakfetmişler. İnşallah sonu gelecek bu hainlerin. Dışardan gelen saldırıları güvenlik güçlerimiz ve askerlerimiz mutlaka karşılayacaktır ama bir de içeride olanlar var. İnşallah onların da üstesinden, hakkından Anadolu insanı gelecektir. Bizler uyanık olmalıyız. Devletimize, güvenlik güçlerimize yardımcı olmalıyız." dedi.

Şehit Aybüke öğretmenin babası: Acıları geçmiş gibi gözüküyor ama geçmiyor VİDEO


"Asil milletimiz şehitlere sahip çıkıyor"

AA'nın haberine göre; şehit olan kızına devletin ve milletin sahip çıktığına belirten Yalçın, "Kızım şehit olduktan sonra Anadolu'nun birçok yöresine gittim. Gördüğüm; önce devletin kurumlarının, Aybüke nezdinde bütün şehit öğretmenleri sahiplenmesi, Anadolu insanının sahiplenmesi, biz memnun oluyoruz sahiplenilmesine. Gönül isterdi ki bu olay olmasaydı ama gerektiğinde de insanımız çok güzel sahipleniyor. Her daim onları anmaktan geri durmuyor. Türk milleti sağlam bir millettir. Genlerinde bozukluk yoktur. Şehitlere, gazilere, mağdurlara sahip çıkması, Türk milletinin asil olduğunu gösterir." ifadelerini kullandı.

Sadece 7 ay görev yapabildiği okulda müzik atölyesini her ay aldığı bir enstrümanla zenginleştiren Aybüke öğretmenden geriye hatıraları ile türkü seslendirirken kaydedilen görüntüleri ve tebessüm ederken çekilen fotoğrafları kaldı.

Şehit öğretmen Aybüke Yalçın'ın acısı dinmiyor

Şehit öğretmenin adı ülkenin dört bir yanında yaşatılıyor

Aybüke öğretmenin hatırası, şehadetinin ardından adının verildiği okullarda, kütüphanelerde, sanat atölyelerinde, park ve caddelerde onun anısına düzenlenen etkinliklerle yaşatılıyor.

Yalçın'ın ismi ilk olarak müzik atölyesine, daha sonra görev yaptığı Kozluk Çok Programlı Anadolu Lisesine verildi.

Şenay Aybüke Yalçın'ın ismi, memleketi Çorum'un Osmancık ilçesindeki bir ortaokulda, şehit olduğu saldırının gerçekleştirildiği Kozluk'taki caddede, Batman'ın Kozluk ilçesinde yeni hizmete giren konukevinde, İnönü Üniversitesi Türkçe Topluluğu tarafından bir okulda yaptırılan kütüphanede, Muş merkeze bağlı Bozbulut köyündeki Bozbulut İlkokulu/Ortaokulunda oluşturulan kütüphanede yaşatılıyor.

Aybüke öğretmenin adı, mezun olduğu üniversitenin Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümündeki orkestra salonuna, Hatay'ın Dörtyol ilçesindeki kütüphaneye, Adana'nın Pozantı ilçesindeki Şehit Zafer Sabancı Anadolu Lisesinde açılan resim atölyesine, Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yapımı tamamlanan ve Sadrazam İzzet Mehmet Paşa'nın 1797'de ilçede yaptırdığı saat kulesi görünümünde olan üst geçide, Kırıkkale'de lise öğrencilerinin düzenlediği kermesin geliri ile oluşturulan kütüphaneye de verildi.

Aybüke öğretmen adına Çorum'un Laçin ilçesindeki bir lisede de sanat merkezi oluşturuldu.

Şehit öğretmen Aybüke Yalçın'ın acısı dinmiyor

Şehit Aybüke öğretmen için koro oluşturuldu

Muş'ta Taşoluk İmam Hatip Ortaokulunda, Şenay Aybüke Yalçın için koro oluşturularak, sevdiği şarkılar seslendirildi.

"Şehit Aybüke" adı verilen koro, Yalçın'ın sevdiği şarkıları seslendirerek, bu şarkıları yurt içinde ve yurt dışında teröristlere karşı başarılı operasyonlar düzenleyen güvenlik güçlerine armağan etti.

Aybüke öğretmen anısına, Batman başta olmak üzere birçok ilde etkinlikler düzenleniyor

Şehit öğretmen Aybüke Yalçın'ın acısı dinmiyor

Kemanı okuluna bağışlandı

Aybüke öğretmenin kemanı, mezun olduğu üniversitede adının yaşatıldığı orkestra salonuna nice Aybüke öğretmenlerin yetişmesi için ailesi tarafından bağışlandı. Bu kemanla orkestra salonunda eğitim sürüyor.

Akademisyen olmayı hedeflerken terörün hayattan kopardığı Şenay Aybüke Yalçın, her 9 Haziran'da ve 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde mezarı başında, saldırının gerçekleştiği yerde, görev yaptığı okulda anılıyor.

Şehit öğretmen Aybüke Yalçın'ın acısı dinmiyor

Şehit öğretmen Aybüke Yalçın'ın acısı dinmiyor

Şehit öğretmen Aybüke Yalçın'ın acısı dinmiyor

Şehit öğretmen Aybüke Yalçın'ın acısı dinmiyor