Şehit öğretmen Aybüke Yalçın vefatının 4'üncü yılında memleketi Çorum'da anıldı
AA

Batman'ın Kozluk ilçesinde, Belediye Başkanı Veysi Işık'ın aracına yönelik PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda, karne dağıtım töreninin ardından evine giden müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın, ağır yaralandı.

Hastaneye kaldırılan Yalçın, kurtarılamayarak şehit oldu.

Genç öğretmen vefatının 4. yılında dualarla anıldı.

"ÖĞRETMENİMİZİN İSMİ ÇORUM'DA YAŞAYACAK"

Çorum Belediyesince inşa edilen, Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Mahalle Kültür Merkezi törenle hizmete açıldı.

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, yaptığı yazılı açıklamada, şehit öğretmenin ismini Gülabibey Mahallesi'ne inşa edilen kültür merkezinde yaşatacaklarını bildirdi.

Çorumluların şehidin hatırasına sahip çıktığını belirten Aşgın, "Aybüke Öğretmen, 9 Haziran 2017'de şehit oldu.

Biz de 9 Haziran 2021'de kültür merkezimizin açılışını yapıyoruz.

Kültür merkezimizin ismini, Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Mahalle Kültür Merkezi olarak belirledik.

Şehit öğretmenimizin ismini Çorum'da ilelebet yaşatacağız." ifadesini kullandı.

Şehit öğretmen Aybüke Yalçın vefatının 4'üncü yılında memleketi Çorum'da anıldı

"MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN"

Çorum'un Osmancık ilçesindeki en büyük parka da şehit öğretmenin ismi verildi.

Osmancık Belediyesi, Koyunbaba Mahallesi'ne inşa edilen 4 bin 600 metrekarelik parkın ismini "Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Parkı" olarak belirledi.

Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Osmancık'ın gururu şehit öğretmenin isminin ilelebet parkta yaşatılacağını söyledi.

Yalçın'ın, başarıyla sürdürdüğü öğretmenlik mesleğinde çocukların sevgisini kazandığını vurgulayan Gelgör, "Biz de Aybüke Öğretmenimiz adına çocuklara güzel bir park yaptık.

Osmancık'ın en büyük mahallesi olan Koyunbaba Mahallesi'nde adına şanına yakışır, şehidimizin ismini ilelebet yaşatacak en güzel, en büyük parkı inşa ettik.

Vefatının 4'üncü yılında şehit öğretmenimizi rahmetle yad ediyoruz.

Vatanımız ve milletimizin başı sağ olsun." dedi.

MEZARI BAŞINDA ANILDI

22 yaşındaki Şenay Aybüke Yalçın için memleketi Çorum'un Osmancık ilçesindeki kabri başında anma töreni düzenlendi.

Törene babası Sadık Yalçın'ın yanı sıra Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kodek, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yahya Çoban da katıldı.

Baba Sadık Yalçın ile beraberindekiler, Aybüke öğretmenin çiçeklerle süslenmiş mezarını suladı, Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından dua edildi.

Baba Yalçın, gazetecilere, kızı Aybüke'den ayrı 4 yıl geçirdiğini belirterek, "Bu acının tarifi gerçekten zor. Sebep olanların Allah belasını versin. Bugün yumuşak bir ifade kullanmak istemiyorum." dedi.

Şehit öğretmen Aybüke Yalçın vefatının 4'üncü yılında memleketi Çorum'da anıldı

"TÜRK MİLLETİ DÜNYANIN EN MASUM MİLLETİ"

Ailesi olarak Aybüke'nin isminin çeşitli yerlere verilmesi hiç talep etmediklerini ancak birçok yerde isim verildiğini anlatan Yalçın, "Devletimizin kurumları, yerel yönetimler kendi bakış açıları doğrultusunda çocuklarımızın isimlerini parklara, kültür merkezlerine, birimlere veriyorlar.

Bu da 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sözünün anlamı olsa gerek.

Devletin şehit ailelerine yaklaşımından, hizmetinden memnunuz. Devletle çatışacak bir durumumuz olmadı, bundan sonra da olmaz. Türk milleti, dünyanın en masum milleti.

Kime ekmek verdiyse, kime el uzattıysa arkasından hainlikle karşılaşmış. Bu nedenle Allah Türk milletinin yardımcısı olsun." diye konuştu.

Terör saldırısında evladını kaybeden bir baba olarak Türkiye'nin terörle mücadelesine katkı sunan herkese teşekkür eden Yalçın, "Silahlı kuvvetler birimlerine, askerlerimize, güvenlik güçlerimize, polislerimize, Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere İçişleri Bakanımıza, Türkmen beyi Sayın Devlet Bahçeli beye, Kılıçdaroğlu'na, ülkesini seven diğer siyasi partilere ayrı ayrı teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yalçın, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda çok şehit verildiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bu nedenle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimize Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Burada barınmanın bir bedeli var ve biz bunu fazlasıyla ödüyoruz.

Ödemeye de devam edeceğiz gibi görünüyor ama Türk milletini dünyanın hiçbir gücü yıldıramaz. Bin yıl, 2 bin yıl, 3 bin yıl değil, ilelebet buradayız. Dünya ne zaman yıkılırsa o zaman Cenabıhakk'ın huzuruna çıkarız."

"RUHLARI EGE'NİN ÖBÜR TARAFINDA KALMIŞ"

Bir gazetecinin, Edremit Anadolu Lisesi'ne Aybüke öğretmenin isminin verilmesine karşı başlatılan çalışmayı hatırlatması üzerine Yalçın, şunları söyledi:

"15 yıldır Edremit'te oturuyorum, ilişiğim devam ediyor. Orada Liman Başkanlığından emekli oldum. Edremit, bizim ikinci memleketimiz. Milli Mücadele'nin en önde gelen bölgelerinden. Orada bu işlemi yapan insanların kendilerinde eski mezun olarak gördükleri hakkı, son mezun olarak Aybüke öğretmende görmemeleri düşündürücü. Onların ruhu Ege'nin öbür tarafında kalmış, sadece bedenleri bu tarafta kalmış. Bedenlerini de alıp gidebilirler. Onlara engel olan yok."

"KALBİMİZDE YAŞAYACAK"

Yalçın için şehit düştüğü Batman'ın Tepecik Mahallesi Şehit Şenay Aybüke Yalçın Caddesi'nde de anma töreni gerçekleştirildi.

Törende, İstiklal Marşı okundu, buraya karanfil bırakıldı. İlçe Müftüsü Hasan Serçe'nin okuduğu duanın ardından konuşma yapan Kozluk Kaymakamı Eyyüp Güngör, 4 yıl önce şehit olan değerli öğretmen Aybüke Yalçın'ı anmak için bir araya geldiklerini söyledi.

"İnsanlara Kozluk dediğimizde, 'Şehit öğretmen Aybüke orada mı görev yapıyordu?' diye soruyorlar? Şehitlerimiz sadece güvenlik güçlerimiz değil, sivil şehitlerimiz de var. Vatanımızın her karışı şehitlerimizin kanıyla sulanmış. Bu, bize bırakılan emanetin ne kadar kıymetli olduğunu gösteriyor. Onların ne uğurda şehit olduklarını ömrümüz boyunca unutmamalıyız. Şehitlerimizi unutmadık, unutturmayacağız." diyen Güngör, şehit öğretmenlerin yetiştirdiği evlatları emanet olarak gördüklerini kaydetti.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ise 4 yıl önce alçak terör örgütünün saldırısı sonucu Aybüke öğretmenin şehit olduğunu belirterek, "Öğretmen Aybüke'yi kaybettik ancak sonsuza dek hep kalbimizde öğrencileriyle yaşayacak. Şehitlerimiz bizim için ışıktır. Şehit öğretmenimiz Batman'da, Kozluk'ta, Çorum'da, Konya'da ve Türkiye'de yaşıyor. Eğitim camiası olarak öğretmenlerimizi ve tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz." dedi.

Şehit Yalçın'ın öğretmenliğinin ilk yılında ve 22 yaşında olduğunu anımsatarak, "O gün şehidimizin babasının gösterdiği metaneti hiç unutmuyorum. Halkımız bu metaneti tüm şehitlerinde gösteriyor. Hiçbir zaman onları unutmuyoruz." şeklinde konuştu.

GÖREV YAPTIĞI OKULDA ANILDI

Yalçın ve tüm şehitler için Zeynelabidin Camisinde de mevlit okundu.

Mevlidin ardından Yalçın'ın öğretmenlik yaptığı okulda anma programı düzenlendi.

Programa katılanlar okul girişindeki deftere şehit öğretmen hakkında duygularını ve düşüncelerini yazdı.

Yalçın'ın şehit olmadan kendi emekleriyle yaptığı müzik sınıfında arkadaşları tarafından "Magosa Limanı" türküsü seslendirildi.

Türkünün ardından şehit öğretmenin fotoğrafının olduğu masaya karanfiller bırakıldı.

Şehit öğretmen Aybüke Yalçın vefatının 4'üncü yılında memleketi Çorum'da anıldı

Şehit öğretmen Aybüke Yalçın vefatının 4'üncü yılında memleketi Çorum'da anıldı

Şehit öğretmen Aybüke Yalçın vefatının 4'üncü yılında memleketi Çorum'da anıldı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)