Şehit cenazesinde Kemal Kılıçdaroğlu'na atılan yumruk, mahkemede soruldu
ensonhaber.com

Çukurca'da şehit düşen Piyade Er Yener Kırıkçı'nın 21 Nisan 2019 Pazar günü  Ankara'da Çubuk’un Akkuzulu Köyü'ndeki cenaze namazına katılan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki CHP heyetine yönelik saldırı davasının ilk duruşması Çubuk 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde başladı.

Davada CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da yer aldı.

O gün gerçekleşen cenaze töreninde,  Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösterilmiş;
törene katılan bazı kişiler, Kılıçdaroğlu’na yumruk ve sopayla vurmaya çalışmıştı.

KILIÇDAROĞLU'NA YUMRUK

Cenaze töreninde Osman Sarıgün’ün, Kılıçdaroğlu’na yumruk atması çekilen görüntülere yansımıştı..

Mahkemede ilk olarak Kılıçdaroğlu’na yumruk atan Osman Sarıgün’ün kimlik tespiti yapıldı.

Sarıgün, savunmasında hakkındaki iddiaları reddederek, emniyette verdiği ifadesinin geçerli olduğunu söyledi.

UNUTTUM, ÇOK ZAMAN GEÇTİ

Sarıgün, hakimin “Olay nasıl oldu, anlat” sözüne “Unuttum, çok zaman geçti” diye yanıt verdi.

Hakim, Sarıgün’ün emniyetteki ifadesini okudu.

Sarıgün emniyet ifadesinde yer alan “Olaydan dolayı pişmanım, Kemal Kılıçdaroğlu’ndan özür diliyorum” beyanını tekrarladı.

Sarıgün’ün avukatı yumruğun taksirle atıldığını ileri sürerek, hakaret suçunu reddetti.

Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırının yeni görüntüleri

"KILIÇDAROĞLU DA DEVLET ADAMI SAYGIM SONSUZ"

Sanıkların savunmalarının alındığı duruşmada konuşan sanık Fahrettin Abacı, Kılıçdaroğlu'na herhangi bir kini olmadığını ifade ederek, "Kılıçdaroğlu da devlet adamı. Saygım sonsuz. Ameliyat olmuştum. Ezilmemek için elektrik direğine çıktım. Burada tepki de gösterdim. Bundan da pişmanım. Evin önünde de vardım ama sadece dolandım." diye konuştu.

Sanık Mustafa Amir olay sırasında, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı attığını, ancak Kılıçdaroğlu'na hakaret etmediğini, saldırıda bulunmadığını savundu.

Sanık Yunus Karakoç da sadece "Şehitler ölmez vatan bölünmez." sloganı attığını, Kılıçdaroğlu'na vurmaya çalışmadığını kaydetti. Karakoç, "Bu olayın oluşmasının sebebi CHP'nin HDP'ye sempatisidir." dedi.

Şehit cenazesinde Kemal Kılıçdaroğlu'na atılan yumruk, mahkemede soruldu

"PARTİ ARACINA TAŞ ATMADIM"

Sanık Ayşe Resimci, "Olay günü ben de bağırdım, çağırdım. Ama parti aracına taş atmadım. Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu evden çıkmasını da engellemedim." diyerek kendisini savundu.

Sanık Elif Gölyeri, "Gurbet Sarıyer, 'Evi terörist bastı. Daha geçen hafta benim yeğenimi öldürdüler. Aracı taşlayın.' dedi. Ben de yerden aldığım taşı arabaya attım." şeklinde konuştu.

Savunma yapan sanık Engin Horat, söyleyecek bir şeyi olmadığını, bir anlık galeyanla arabaya taş attığını ancak arabada şoför dışında kimseyi görmediğini ifade etti.

Şehit cenazesinde Kemal Kılıçdaroğlu'na atılan yumruk, mahkemede soruldu

"KORKTUĞUM İÇİN İFADEMİ BÖYLE VERDİM"

Eray Kuş da Kılıçdaroğlu'nu olay günü görmediğini, taş atmadığını ileri sürdü. Soruşturma savcısına, "araca küçük bir taş attığını" söylediği hatırlatılan Kuş, "Baskı altındaydım. Korktuğum için ifademi böyle verdim." diye konuştu.

Sanık Gurbet Sarıyer, "Anarşisti taşlayın, kovun buradan." dediği ve CHP aracına taş attığı suçlamalarını reddetti.

Sanık Güngör Aşık ise "Ben hakaret etmedim, bağırmadım. Bir kızgınlıkla bir şey salladım. Taş olduğunu jandarmada gördüm. Pişmanım." dedi.

Sanık Sevim Gölyeri, Kılıçdaroğlu'nun sığındığı eve yönelik, "yakın bu evi" demediğini, bu ifadeyi kullanan kişinin, ev sahibi Rahim Doruk'un annesi olduğunu, bu sözleri kullandıktan sonra da kadının bayıldığını anlattı. Sanık Gölyeri, "evi yakın" diye birden fazla kişinin söylediğini bildirdi.

Duruşmada, sanıklar Salih Çataltepe, Yakup Karakoç, Güngör Aşık, Mehmet Küçük, Mustafa Baş, Salih Azder, Ayhan Bedava, Büşra Kırık, Cahit Köse, Cihan Karahisar, Mutlu Bedava ve Yunus Cansız da savunma yaptı ve üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmedi.

ARA KARARLAR

Savunmaların ardından Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, beyanda bulundu.

Çelik, Sivas'ta yaşanan Madımak olayını hatırlatarak, müvekkili Kılıçdaroğlu'nun da öldürülmeye çalışıldığını ve "kasten adam öldürme" suçlamasıyla yetkili mahkemenin ağır ceza mahkemeleri olduğunu belirterek davada görevsizlik kararı verilmesini talep etti.

Sanık avukatları ise Çelik'in talebinin reddi yönünde karar verilmesini istedi.

Müzakerenin ardından ara kararı açıklayan Çubuk 2. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi, görevsizlik kararının reddine ve bazı sanıkların uygulanan adli kontrol şartlarının kaldırılması taleplerinin reddine hükmetti.

Davanın görülmesine 1 Mart 2021'de devam edilecek.

Şehit cenazesinde Kemal Kılıçdaroğlu'na atılan yumruk, mahkemede soruldu