Sağlık çalışanlarına saldırı girişiminde 5 şüpheli gözaltına alındı
AA & Ensonhaber

Ankara'nın Keçiören ilçesinde bulunan bir berber dükkanında tıraş olan Fırat Ö. ve Ahmet Ö., yanlarına giden Emrah Keskin tarafından silahlı saldırıya uğramış, Ahmet Ö. Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti.

Acı haberi alan yakınları ise hastaneyi basarak, sağlık çalışanlarına saldırı girişiminde bulunmuştu.

SEDYELERLE BARİKAT YAPTILAR

Hastanenin bir bölümüne sığınan çalışanlar, sedyelerle kapının önüne barikat yaparak saldırganların girmesini engellemeye çalışmış, öfkeli gruba da polis ekipleri müdahale etmişti.

Ankara'da silahlı kavgada ölen kişinin yakınları sağlık çalışanlarına saldırdı

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Sağlık çalışanlarının zor durumda kaldıkları o anlar sosyal medyada yayılınca, olay Türkiye'nin gündemine oturmuş ve büyük tepkilere neden olmuştu.

Paylaşılan görüntülerin ardından Ankara Valiliği harekete geçmiş, sorumlular hakkında "kamu malına zarar verme", "görevini yaptırmamak için direnme", "tehdit" ve "hakaret" suçlarından soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

Vali Vasip Şahin de açıklama yaparak, "Faillerin hak ettikleri karşılığı bulacaklarından kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullanmıştı.

5 ŞÜPHELİYE GÖZALTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında, hastanenin yoğun bakım kapısını zorlayan kişilerin kimlikleri tespit edildi.

Soruşturma kapsamında kimlik tespiti yapılan 5 şüpheli, Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

SAVCI 2 KİŞİ HAKKINDA TUTUKLAMA İSTEDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturmada, gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi'ne sevk edildi.

Zanlılar, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Lütfü Karakuş'a ifade verdi. Savcı Karakuş, şüphelilerden M.D.Ö ile S.K'nın tutuklanması, Y.Ö, M.S.Ö ve B.O'nu ise adli kontrol şartıyla salıverilmesi talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti.

Sağlık çalışanlarına saldırı girişiminde 5 şüpheli gözaltına alındı

Sağlık çalışanlarına saldırı girişiminde 5 şüpheli gözaltına alındı