Sağlık Bakanlığı, Koronavirüs Temaslı Takip Rehberi'ni güncelledi
İHA

Sağlık Bakanlığı’nın koordinesinde, koronavirüs ile mücadele kapsamındaki çalışmalar aralıksız devam ediyor…

Bakanlık, Koronavirüs Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon Rehberi’nde güncelleme yaptı.

Güncellemede, ilk ve orta öğretim öğrencilerinin yakın temaslı olması durumuna değinildi.

Buna göre, yakın temaslı kabul edilen ilk ve ortaöğretim öğrencilerinden semptom gelişmemiş olanların, 5'inci günde yapılan PCR sonucunun negatif olması durumunda okullarına devam edebileceği belirtildi.

PCR YAPILMADIĞI DURUMLARDA 10’UNCUN GÜNDE KARANTİNALARI SONLANDIRILACAK

Bakanlık tarafından hazırlanan Koronavirüs Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon Rehberi’nde yer alan ilgili güncelleme bölümünde şu ifadeler yer aldı:

“Yakın temaslı kabul edilen ilk ve ortaöğretim öğrencilerinde semptom takibi yapılarak, semptom gelişmemiş olanlara 5. günde yapılan PCR sonucunun negatif olması durumunda maske ve mesafe kuralına uymak suretiyle; PCR yapılmadığı durumda ise 10. günde maske ve mesafe kuralına uymak suretiyle karantinaları sonlandırılarak okula devam edebilirler.”

Sağlık Bakanlığı, Koronavirüs Temaslı Takip Rehberi'ni güncelledi

AŞISIZ VEYA TAM AŞILANMAMIŞLARIN KARANTİNA SÜRELERİ

Rehberde ayrıca aşısız veya aşı dozları tamamlanmış kişilerin yakın temaslı olması durumundaki karantina sürelerine de güncelleme geldi.

Bu şekilde yakın temaslı olanların semptom takibinin yapılacağı ifade edildi.

Herhangi bir semptom gelişmediğinde ise, PCR testi yapılmadan karantinalarının 10'uncu günde sonlandırılabileceği belirtildi.

BAKANLIK AÇIKLAMASI

Tam aşılanmamış kişilere yönelik rehberde yer alan ifadeler şöyle:

“Aşısız olan yahut aşı dozları tamamlanmamış kişilerin Covid-19 yakın temaslısı olması halinde karantina süresi genel olarak 14 gün önerilmektedir.

Bununla birlikte semptom takibi yapılarak, herhangi bir semptom gelişmediğinde 10. günde de kalan günlerde maske ve mesafeye dikkat etmek suretiyle PCR yapılmaksızın karantina sonlandırılabilir.

Karantinanın 10. günde sonlandırılma uygulaması yüksek riskli kişilere (yaşlı bakım evleri, ceza infaz kurumları, bağışıklığı düşük hastalar vb. toplu yaşam alanları gibi) bakım verilen alanlarda uygulanmaz.”

Sağlık Bakanlığı, Koronavirüs Temaslı Takip Rehberi'ni güncelledi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)