Prof. Dr. Orhan Kural, koronavirüse yenik düştü
DHA

Koronavirüse yakalanan 70 yaşındaki Prof. Dr. Orhan Kural, 28 Kasım’da Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

9 Aralık’tan beri yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Orhan Kural'dan kötü haber geldi.

YAŞAMINI YİTİRDİ

Kural, yapılan tüm müdahalelere rağmen koronavirüse yenik düşerek gece saatlerince vefat etti.

Kural'ın ölümü sağlık camiasını da yasa boğdu.

"TÜRKİYE'NİN BAŞI SAĞ OLSUN"

Konu ile ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi Başhekim Yardımcısı Orhan Kurt, “28 Kasım itibariyle hastanemize gelmişti. İlerleyen zamanda durumu ağırlaşınca 9 Aralık itibariyle yoğun bakıma kaldırıldı. Daha sonra akciğerinde tutulma söz konusu olunca yoğun bir süreç yaşandı. Daha sonra akciğer yetmezliği tablosuyla entübe edilen hocamız maalesef hayatını kaybetti. Hocamız, koronavirüse kurban verdiğimiz hocalarımızdan biri oldu. Tüm yakınlarının ve Türkiye’nin başı sağ olsun” diye konuştu.

Prof. Dr. Orhan Kural, koronavirüse yenik düştü

VASİYETİ ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan Kural'ın vefat etmeden önce bir video çekerek vasiyetini açıkladığı öğrenildi. Vasiyet videosunda cenazesine kürk giyenlerin gelmemesini vurgulayan Kural, organlarını hem kadavra hem de kullanılması için hediye ettiğini söyledi.

Prof. Dr. Orhan Kural'ın ölmeden önce çektiği vasiyet videosu

ORHAN KURAL KİMDİR

Orhan Kural, 1950 yılında İstanbul'da doğdu. Ortaöğrenimini Kadıköy Maarif Koleji'nde tamamlayan Kural, 1972'de İTÜ Maden Fakültesi'ni bitirdi. Mayıs 1973'te burslu okuduğu New York Columbia Üniversitesi'nden Maden Yüksek Mühendisi, Eylül 1978'de ise "Doktor" unvanı aldı. İTÜ'de son dokuz yılı bölüm başkanı olmak üzere tam 44 yıl hizmet verdi.

Kural, farklı ülkeleri tanıttığı 17 gezi kitabı ve Bu Kitap Başka adlı bir de anı kitabı hazırladı. Kural, Matematik kitabını 2004 yılında yayınladı. Türkiye’nin değişik yerlerinde ve yurt dışında 42 kişisel fotoğraf sergisi açtı. Ayrıca ilk ve orta dereceli okullar, üniversiteler, valilikler, belediyeler, sanayi kuruluşları, silahlı kuvvetler, polis meslek yüksekokulları, yurtlar, huzurevleri, hastaneler, halk eğitim merkezleri, müftülükler, siyasi parti merkezleri, değişik derneklerde ve halka açık yerlerde 81 il ve ayrıca 60’a yakın ülkede çevre bilincine odaklanan 6 bine yakın konferans verdi.

Prof. Dr. Orhan Kural, koronavirüse yenik düştü

Prof. Dr. Orhan Kural, koronavirüse yenik düştü

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)