Müteahhitlerden boykot kararı
AA

Çimento fiyatlarındaki artışları protesto etmek amacıyla iş bırakacaklarının sinyalini ağustos ayı ortasında veren müteahhitler, 'grev' kararı almıştı.

Müteahhitler, çimento fiyatlarındaki artış nedeniyle aldıkları boykot kararını uygulamaya başladı.

15 GÜN SÜREYLE İŞ BIRAKTILAR

Müteahhitler, bugünden itibaren 15 gün süreyle iş bıraktı.

15 gün sürecek boykot, 24 Eylül'de son bulacak.

"KABUL EDİLEMEZ SEVİYEYE ULAŞMIŞTIR"

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu'ndan (İMKON) yapılan açıklamada, "Çimento sektöründe fahiş oranlara varan zamlar, sektör ve kamu adına artık kabul edilemez seviyeye ulaşmıştır" denildi.

Müteahhitlerden boykot kararı

"BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA OLMUŞTUR"

Konuya ilişkin Ticaret Bakanlığı ile yapılan görüşmelerden olumlu bir netice alınmadığı belirtilen açıklamada, "Tekelci fiyat uygulaması ve keyfiyete bağlı zamlar bardağı tarşıran son damla olmuştur" ifadesi kullanıldı.

Müteahhitlerden boykot kararı

"BOYKOT KARARI TÜM MÜTEAHHİTLERİ KAPSAMIYOR"

Öte yandan NTV canlı yayınında konuya ilişkin soruları yanıtlayan Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, "İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) bizlerin üyesi olduğumuz bir konfederasyon değil. Biz Türkiye Müteahhitler Birliği olarak bu kadronun içinde yer almıyoruz. Biz de inşaat maliyetlerinin artışı ile ilgili olarak bazı sıkıntıların olduğunun farkındayız. Bu, meslektaşlarımızın daha çok kendi projelerini durdurmak şeklinde bir işlem olacak diye düşünüyorum. Boykot kararı tüm müteahhitleri kapsamıyor" dedi.

"KAMU İDARELERİMİZ İLE İŞ BİRLİĞİNDE ÇÖZÜM ÜRETMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Eren, "Çimento fiyatlarında son 15 ayda yüzde 86'ya varan bir artış var. Demir fiyatlarında da bu artış yüzde 180'leri buluyor. Dövize bağlı artışlar var bu artışların bir kısmı normal. Kamu ile idarelerimiz ile işbirliği içinde çözüm üretmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)