Mustafa Kamalak: Saadet Partisi Cumhur İttifakı'na katılırsa felaket olur
ensonhaber.com

Saadet Partisi'nde Yüksek İstişare Kurulu ve Milli Görüş Vakfı Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ün, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun koltuğunu işaret edererek kongre çağrısında bulunmasının yankıları devam ediyor.

Asıltürk'ün kongre çağrısına Karamollaoğlu'nun, "Parti içi meseleleri konuşmayalım" tepkisinde bulunmasından sonra bir tepki de partinin eski genel başkanı Mustafa Kamalak'tan geldi.

"FELAKET OLUR"

KRT TV'de canlı yayına bağlanan Kamalak, ''Şu an biliyorsunuz bir Cumhur İttifakı var. Bunun karşısında kendi ifadelerine göre; 'Zillet ittifakı' var. Millet İttifakı'na dedikleri bu. İktidarın bir ortağı böyle diyor.

Eğer Saadet Partisi, Cumhur İttifakı'na katılırsa bu ülke bakımından vahim sonuçlar doğurur. Ülke iki keskin tahtaya bölünür. Müslümanlar ve gavurlar kampı olarak anılır. Çünkü orada bölücüler olacaktır, FETÖ'cüler olacaktır. Bunu kullanırlar.  Hainler olacaktır. Bu, ülke için felaket olur. Benim asıl endişem buna dairdir." ifadelerini kullandı.

"ATEİSTLERİMİZ BİLE İNANÇ SAHİBİ"

Kamalak, sözlerini şu şekilde sürdürdü;

"Bu ülkenin her bir ferdi, bana göre inanç sahibidir. Nitekim genel başkanken; Eskişehir'deki bir konuşmamda dedim ki; 'Bizim insanlarımızın hepsi inanç sahibidir. Hatta ateistlerimiz bile. Biraz kurcalayınız, Müslüman olduğunu söyleyecektir.'

Ben bunları dediğimde; 'Kamalak söyle böyle dedi' ifadelerini kullandılar. Ateistler için, 'Kamalak onlara bile Müslüman dedi.' Bu ifadeleri kullandılar. Bizim insanlarımız Batı'daki ateist değil. Müslümanız diyorlar. Şimdi ise bir yozlaştırılma, kaypaklaştırılma oldu. Maalesef yalama hale getirildi. Kim ne dediğinin pek farkında değil.

Mustafa Kamalak: Saadet Partisi Cumhur İttifakı'na katılırsa felaket olur VİDEO

Mustafa Kamalak: Saadet Partisi Cumhur İttifakı'na katılırsa felaket olur

"HERKESİN İNANCI KENDİNE"

'Ateistler Derneği' bir fotoğaf çekmişti. Videoda; 'Küba olduğu için kapalıyız, açılacağız' diyenler vardı. Şimdi biz insanların dini duygularını kullanarak eleştiremeyiz. Herkesin inancı kendine.

Ama gerçek inanç sahipleri, inançsızlara inanıyorsa, kendi düşüncesini telkin etme yoluna gider. Bunu hakaret ederek, aşağılayarak, ötekileştirerek yaparak, kendi düşüncesini başkasına aktarabilir mi? Biz bundan bahsediyoruz. Bunun için diyoruz ki, asla ve asla kopmayalım. Hepimiz bu milletin evlatlarıyız.

"SAADET, CUMHUR İTTİFAKI'NIN YANINDA YER ALIRSA, KIRMIZI ÇİZGİLERİNİ YOK EDER"

Ben genel başkan olduğum zaman tüm teşkilata genelge göndermiştim. Sakın kırıcı, incitici, ötekileştirici ifadeler kullanmayın. Dilimizde meramımızı anlatacak kadar güzel kelimeler olsun. Bunları tercih edin. Bunların dışına çıkmayın diye. Tüm teşkilata genelge göndermiştim.

Eğer Saadet Partisi, bugün olan şartlar dahilinde Cumhur İttifakı'nda yer alacak olursa; kendi 50 yıllık çizdiği çizgilerini reddetmiş olur. Kırmızı çizgilerini reddetmiş olur."

Mustafa Kamalak: Saadet Partisi Cumhur İttifakı'na katılırsa felaket olur