Murat Kurum'dan 81 ilde konut projesi

Yurt genelinde yaşanan fahiş kira ve konut fiyatlarının aşağıya düşmesi ve vatandaşın daha uygun şartlarda konuta erişiminin sağlanması için yeni bir proje daha yürürlüğe giriyor.

81 ili kapsayan bir proje ile birlikte vatandaşa arsa konut yapılması için arsa tahsis edilmesini öngören bu adımın altyapısı hazırlanıyor.

Bu projenin de açıklanması ile birlikte piyasada konut açığının giderilmesi yolunda önemli bir adım atılacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise Ankara Mamak'ta bulunan Mutlu Mahallesi Riskli Alan Dönüşüm Projesi Kura Çekiliş Töreni'nde konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Murat Kurum'dan 81 ilde konut projesi

81 ili kapsayan proje ağustos ayında paylaşılacak

Törende konuşan Kurum, ağustos ayında açıklanmak üzere 81 ili kapsayan sosyal konutlarla ilgili bir proje hazırladıklarını dile getirerek, projeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklayacağını söyledi.

"Arsalarla konut yapacaklar"

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara destek verdiklerini belirten Kurum şu ifadeleri kullandı:

"Arsaları vereceğiz ki evi olmayan vatandaşlarımız uzun vadede bu arsaları temin etmek suretiyle inşallah evlerini yapacaklar. Evlerin yapım sürecine de desteği Bakanlığımız vermeye devam edecek."

Vatandaşların uygun şartlarda konut alabilmesine imkan sağlayacak yeni bir projenin hayata geçirilecek projenin şu ana kadar netleşen detayları şöyle:

Sektöre ve vatandaşlara daha uygun şartlarda konut yapılmasına imkan sağlayacak. Maliyetleri düşürecek. Vatandaşların konut alabilmelerine imkan sağlamak amacıyla 81 ili kapsayacak. Bir sosyal konut projesi olacak. Öncelik buradaki konut ve kira fiyat artışlarının en fazla yaşandığı illerde sübvanse edebilmek olacak. Vatandaş aidat öder gibi ev sahibi olacak.

Murat Kurum'dan 81 ilde konut projesi