Murat Kurum, provokatör şahsa yapılan çalışmaları tek tek anlattı
ensonhaber.com

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Muğla Marmaris’in Bayır köyünde yangından etkilenen yöre halkıyla bir araya geldi.

Yangından zarar görev vatandaşlarla yakından ilgilenen Murat Kurum, bölge halkıyla görüşmesi sırasında bir kişinin provokasyonuna maruz kaldı.

TAHRİK EDİCİ TAVIRLARA ALDIRMADI, DEVLETİN GÜCÜNÜ ANLATTI

Şahsın provokasyonu karşısında sakinliğini koruyan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, bölge halkı için yapılacakları tek tek anlattı.

Murat Kurum, provokatör şahsa, yapılanları tek tek anlattı

"VATANDAŞIMIZIN NE İHTİYACI VARSA YERİNDE TESPİT ETMEYE ÇALIŞIYORUZ"

"Uçaklarımız nerede?" diye soran şahsa cevap veren Kurum, şu ifadeleri kullandı:

"Muhtarlarımızla vatandaşlarımızla, buradaki hasar tespitini yerinde görüyoruz. Vatandaşlarımızın ne ihtiyacı var yerinde tespit etmeye çalışıyoruz. Buradaki köylüyü dinlemeye geldik. Bu insanların sorunları, problemleri var. Şimdi tekrar söylüyorum, biz şu an Bayır köyündeyiz. Burası bakanlığımızın yetki alanı içerisinde. Bundan sonra yapılacakları, ihya edilecekleri, inşa edilecekleri burada vatandaşımızla birlikte çözmeye çalışıyoruz. Tekrar söylüyorum 2 tane ormancımızı şehit verdik. Bir sürü arkadaşımızın sahada can tehlikesi devam ediyor.

"İLK GÜNDEN BERİ UÇAKLARIMIZ VE HELİKOPTERLERİMİZ BÖLGELERDEYDİ"

Biz ilk günden beri o alevin önünde, ormancılarımızla, itfaiyecilerimizle, tüm Türkiye'den gelen yardımsever vatandaşımızla mücadele ettik. Mücadelemiz ne için, buralara ve insanımıza zarar gelmesin diye. Şu öyleydi, bu böyleydi, bizim uçağımız da var, helikopterimiz de var. İlk günden beri uçaklarımız yüzlerce söndürme yaptılar yangın bölgelerinde. Yüzlerce helikopterimiz yangın bölgelerinde mücadele etti. Eleştirmenin yeri şu an değil, eksik aramanın zamanı da değil. Bu afetten çıkıp beraber yaralarımızı saracağız."

Öte yandan şahsın tahrik edici tavırlarına aldırış etmeden, meydana gelen orman yangınlarıyla ilgili bilgi vermeye devam eden Bakan Kurum, sakinliğiyle bölge halkının ve izleyenlerin büyük takdirini topladı.

Murat Kurum, provokatör şahsa yapılan çalışmaları tek tek anlattı

Murat Kurum, provokatör şahsa yapılan çalışmaları tek tek anlattı

Murat Kurum, provokatör şahsa yapılan çalışmaları tek tek anlattı