Murat Kurum: Bu yıl içinde Kanal İstanbul'un ihalesi yapılacak
AA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kırşehir'de temaslarda bulundu.

Bakan Kurum, 19 yıldır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Kırşehir'e eğitimden sağlığa, kültürden sanata, ekonomik tüm faaliyetlere pek çok yatırım gerçekleştirdiklerini ve bu anlamda 8 milyar liralık yatırım yaptıklarını söyledi.

"İSTANBUL'UN MARKA DEĞERİNE MARKA KATACAK"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Kanal İstanbul projesiyle ile ilgili tartışmalara da değindi.

Bakan Kurum, "Kanal İstanbul Projesi gerçekten vizyon bir proje. Türkiye'yi dünyada lider bir ülke yapacak, İstanbul'umuzun marka değerine marka katacak bir projedir ve bu noktada her türlü ayrıntı, detay düşünülmektedir" açıklamasını yaptı.

Murat Kurum: Bu yıl içinde Kanal İstanbul'un ihalesi yapılacak VİDEO

"KANAL İSTANBUL'U TÜRKİYE'MİZE KAZANDIRACAĞIZ"

Bakan Murat Kurum'un açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde:

"2021 yılı içerisinde projemizin ihalesini yapacağız ve kararlı bir şekilde de inşallah Kanal İstanbul Projesi'ni İstanbul'umuza, Türkiye'mize kazandıracağız.

Kanal İstanbul projesi gerçekten vizyon bir proje Türkiye adına lider ülke yapacak İstanbulumuzun marka değerine marka katacak bir projedir ve bu noktada her türlü ayrıntı her türlü detay düşünülmektedir.

"RAPORLARLA ZARAR VERİLMEDİĞİNİ TESPİT ETTİK"

Şimdi muhalefet burada su kaynaklarının giderildiğini söyledi buna ilişkin bilimsel raporlarla su kaynaklarının giderilmediğini ispat ettik. Depremsellik ile ilgili İstanbul'a zarar verir dediler yine bunu raporlarımız ile zarar vermediğini ispat ettik. Yoğunluk yine yapmış olduğumuz planlarda herhangi bir yoğunluk getirmediğini götürmediği de gösterdik bu anlayışla da çalışmalarımızı yapıyoruz"

"ÇÖP TOPLAMA İŞLEMLERİNE BAKANLIK OLARAK DESTEK VEREBİLİRİZ"

Öte yandan  ”Cumhurbaşkanımız 1994 yılında İBB’yi aldığında yine biz çöp, çamur ve çukurla mücadele ettik” diyen Bakan Kurum, “İstanbul’umuzu yeşil alanları, parkları millet bahçeleriyle yaşanılabilir bir şehir haline getirdik. Ama bugün görüyor ve çokta üzülüyoruz ki, artık İstanbul’da yeniden çöp dağları, çamurlar, çukurlar oluşmaya başladı ve belediyelerimiz bu noktada acziyet içerisindeyse ben arkadaşlarıma talimat verdim. Çöp toplama işlemlerine de çöp toplanmasına da bakanlık olarak destek verebiliriz” diye konuştu.

Murat Kurum: Bu yıl içinde Kanal İstanbul'un ihalesi yapılacak

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)