Muğla'daki yangında yanan ağaç devrildi: 2 yaralı
DHA

Aydın’ın Bozdoğan ilçesinin kırsal Başalan Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda 2 Ağustos günü saat 16.00 sıralarında yangın çıktı.

Alevler, rüzgarın da etkisiyle yayılıp, Muğla'nın Kavaklıdere ilçesine sıçradı.

Bölgeye sevk edilen 2 uçak ve 4 helikopter ile havadan, çok sayıda arazöz, su tankerleri, orman işçisi ve itfaiye ekipleriyle de karadan yangınlara müdahale edildi.

Muğla'daki yangında yanan ağaç devrildi: 2 yaralı VİDEO

Söndürme çalışmaları aralıksız sürerken, Kavaklıdere ilçesinin tahliye edilen Ortaköy Mahallesi'nde 2 ev, Nebiler Mahallesi'nde ise 1 ev yandı.

Alevler, dün akşam saatlerinde de ilçenin Menteşe Mahallesi'ndeki evlere ulaştı.

Tahliye edilen mahallede 5 ev zarar gördü.

Rüzgarın etkisiyle yön değiştiren alevler, Kavaklıdere'nin Çamlıbel ve Çatak mahalleleri ile Göktepe Dağı'na ardından Muğla merkeze bağlı Şenyayla mahallesindeki ormanlık alana sıçradı.

YANAN AĞAÇ ÜZERLERİNE DEVRİLDİ

Havanın kararması nedeniyle karadan yürütülen söndürme çalışmalarında yer alan orman memuru Selim Korkmaz ile Rüzgar Enerji Santrali personeli Hakan Tutuş, devrilen ağacın altında kaldı.

Muğla'daki orman yangınında yanan ağaç devrildi, 2 kişi yaralandı  -2

HAYATİ TEHLİKELERİ YOK

Yangın bölgesinde hazır bekletilen ambulanstaki sağlık görevlileri, yaralılara müdahalede bulundu.

Hakan Tutuş, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait helikopter ile Selim Korkmaz ise ambulansla Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Olay yerinde bulunan AK Parti Menteşe İlçe Başkanı Eray Çiçek, yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığını, vücutlarının çeşitli yerlerinde kırıklar olduğunu söyledi.

Muğla'daki orman yangınında yanan ağaç devrildi, 2 kişi yaralandı  -1

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)